Lærte noget nyt om overtænke 🙂

Hej allesammen ☺️ Jeg lå vågen lidt af natten, fordi jeg var ret glad for noget ny læring, der helt sikkert er kommet af psykologen.

Og det gav mig energi, så det tog lidt tid at falde i søvn, men det er weekend, så det er okay ☺️ Sagen er, at tanker faktisk opfører sig, som vi også selv gør ift. frihed.

Psykologen har sagt, at der hvor tanker går crazy, og man bare overtænker.. især er, når man prøver at sige til sine tanker ‘gå væk’, eller ‘stop nu med at være så mange’, og ‘nu har jeg tænkt nok på det emne, forsvind tanker’.

Det skal med også, at jeg jo har ocd, så hvordan overtænke ser ud i ‘normale’ hoveder ved jeg faktisk ikke 🙂

Men jeg tror, at alle kender perioder, hvor tanker hopper & danser oppe i hovedet. F.eks. ved ulykkelig forelskelse, eller et par dårlige karakterer i skolen.

Der, hvor tanker er meget ligesom os, er så at de ønsker frihed. Hvis nogen sagde til Teivi & jeg, at fra nu af må I ikke gå ned til floden..

så ville det blive meget vigtigt for os, at vi helt sikkert skulle ned til floden! Vi ville komme i en fight med den, der forsøgte at begrænse vores udfoldelse, føle os fængslede..

og vi ville bestemt forsøge at gå ned til floden alligevel.

Sådan opfører tanker sig også 🙂

Til gengæld, hvis man tillader tankerne at bevæge sig overalt, så er det også ligesom ved os mennesker..

Teivi & jeg ville se meget mere realistisk, om det overhovedet var floden, at vi skulle ned til lige nu 🙂

Mennsker har det også, at nogle gange ville vi ikke engang bruge alle mulighederne i den frihed, vi ønsker os bare ikke begrænsede!

Det samme, at hvis tankerne har deres frihed, og man tillader dem at hoppe rundt, og accepterer at de gerne må det..

så er det ikke engang sikkert, at det er så interessant for tankerne at hoppe til det emne & det problem & og der igen og igen 🙂