En opdatering på hverdag i Estland og i verden 🍁

Hej allesammen ☺️ Jeg skrev jo i går, at der var den ting.. som jeg lige der ikke kunne rumme at have i hovedet .. så jeg skrev om katte, hvilket vi jo elsker herhjemme ❤️

Men der er en interessant situation i Estland lige nu. Som vi her fra vores lille country town stort set ikke mærker.

Men så snart jeg er i Tartu eller andre steder, er det overalt, hænger i luften, de sociale spændinger.

Jeg vil så tilføje, at i bymidten selv her i tiny Jõgeva mærker jeg det faktisk en del.

Det er jo i alle lande i verden lige nu, at det sociale gab mellem top og bund i samfundet kun er vokset & er gigantisk. En historiker sagde, at gabet er større nu end i 1700-tallet!

Estland er så virkelig meget det. Så meget, at internationale medier skriver om her. Og jeg tror, det er rigtigt, at optøjer (riots) kan være på vej.

Men de er sociale, og det er i alle lande, så har intet med Ukraine eller Rusland at gøre 🙂 her er de sociale spændinger så bare meget kolossale.

Det er en situation, hvor ressource-stærke har flere penge end nogensinde, lever moderne, spiser sundt & økologisk, fotograferer lykkeligt i parkerne, og har fantastiske værdier for børnene, og bygger så hyggelige hjem & familier ❤️

Tager man til de højhuse, som Sovjet byggede mange steder, så er de sociale problemer værre end nogensinde før. Partnervold (domestic violence) og vold mod ens børn er kolossalt der i 2022..

de drikker op til to flasker vodka og sprut om dagen for børnepengene, rygning er overalt der, må skippe måltider (meals), fordi de ikke har råd til mad, og husleje gør dem hjemløse med rekordfart lige nu.

Når jeg er i Tartu, ser jeg jævnligt nye hjemløse, der stadig virker flove over at søge i skraldespandene.. men det er i hele verden lige nu, også i Danmark.

Og som sagt, så er der en kæmpestor gruppe også i Estland, der har den bedste, mest velfungerende, gladeste hverdag nogensinde, og får så meget kærlighed & anerkendelse fra samfundet og omgivelser ✨

Psykologen sagde, ar det største gab mellem de to grupper, der begge er enormt store, er i glæde. Og i anerkendelse (recognition). Og jeg tror, at det vil føre til riots, men vi får se.