Nogle oplevelser, der er enormt sunde 🌼

Hej allesammen! Hvordan har I det? Som altid kan I svare på Instagram, hvor jeg hedder sorensalik ❤️ nyder I sommeren? Og så er det jo snart juni & Midsommer, jaanipäev, sankthans.

Vi er ved at lære at de ting, vi likede sidste sommer, at de faktisk er hvert år. Der var det, da vi boede i Tartu, at byen forandrede sig virkelig fra måned til måned, og så nogle gange fandt lidt tilbage til sine rødder.

Men her er udviklingen først og fremmest i en meget ressource-stærk retning med enormt søde & psykisk stærke tilflyttere med styr på tingene.

Men udover tilflyttere står byen faktisk stille. Og vi nyder det efter et turbulent liv. Så people her bliver nogle andre, men looks i byen er de samme år efter år ☺️

Der var det lidt i Tartu, at de pludselig komplet fandt på at forandre, et sted vi likede. Det sker ikke her i Jõgeva ❤️

Og så havde jeg en enorm opdagelse, som jeg også skal snakke med psykologen om. Det var nede hos hestene, som jeg nyder mere & mere at gå tur ved ☺️

Der har jo været hundreder af episoder, hvor socialt troubled mænd har været ubehagelige, når jeg møder dem på gaden.

Spyttede mod mig, omringede mig truende og cirklede om mig. Spænder deres muskler mod mig. Over årene har Teivi & jeg lært at hade maskuline personer og af god grund.

Opdagelsen er så, at sidst mødte jeg to af de her, men den dag lod de mig komplet alene 🙂 fordi jeg var psykisk stærk den dag, og følte mig tilpas og socialt stærk.

Der skal jeg snakke med psykologen om.. hvorfor social styrke virker til at holde dem på afstand, på trods af deres fysiske styrke?

Som om at en mængde social styrke er mere effektiv end den samme mængde fysisk?

Psykologen har også sagt tidligere, at det er de socialt stærke, der til enhver tid kommer godt ud af situationer. Så den ’win’ til social styrke over fysisk må vi lige have hende til at forklare mere 🌞

For de kunne tæske mig, hvis de ville, men når jeg udviser selvtillid & balance, holder de sig væk.

Jeg spurgte også psykologen om sidst, hvad det er, at de har så meget imod ikke kun mig, men alle 12-tals personligheder.

Som jeg liker mere at kalde det end 12-tals piger. For det er jo faktisk en enormt ressource-stærk type personlighed, som alle kan have. Der er så et enormt flertal af unge piger, der har den 🙂

..men hvad er det, at de socialt troubled macho guys har så meget imod 12-tals?

Psykologen forklarede, at det ikke er fordi, at vi er feminine. Det er til gengæld, at samfundet elsker det, når 12-tals er sig selv ❤️ vi bliver anerkendt, for dem vi er. Og det i højeste grad endda ☺️

For med 12-tals, er det et kæmpe fokus på uddannelse, vise følelser, en høj grad af omsorg ift. følelses-problemer, og en enorm ansvarlighed, god ved dyr & jorden, elsker andre, når de behandler deres omgivelser godt.

Det er, alt det modsatte af hvad macho guys er.

Og stadig med psykologens forklaring, så når macho guys er being sig selv, er de hadet af samfundet. Folk skubber dem væk..

ingen steder er de velkomne, vagter smider dem ud af indkøbs-centre, folk tager afstand fra dem. Ofte ringes der til politiet over dem.

Så macho guys er jaloux på 12-tals over anerkendelsen, når vi er os selv. Der er det så..

at i ressource-stærke grupper ville man spørge til råds, hvordan de gør, så man også kan opnå det og selv blive lige så anerkendt af omgivelserne.

Men i bunden af samfundet, hvor macho guys har hjemme, bliver man jaloux, tager hævn, og forsøger at skade dem, man er misundelig på.

Det hjalp mig rigtig meget at få sat ord på 🙂 det er ligesom, at psykologen giver mig et sprog for tingene ☺️

Mekanismen, når maskuline macho guys bliver ubehagelige, er faktisk.. at de pludselig ser i øjnene, hvor elendig social og følelses-mæssig tilstand, de er i.

En se i øjnene, som de ellers bruger alle timer på at flygte fra & undgå skal ske. Og mens at man hos psykologer har en kontrolleret exposure..

som da jeg i traume-arbejdet skulle genopleve svære situationer gennem øvelser, se dem i øjnene..

så er det her en komplet u-kontrolleret, pludselig exposure, som macho-guys møder, når de ser 12-tals.

Og det får dem til at reagere voldeligt, fordi de (også med psykologens ord) slet ingen kontrol har over deres følelser & reaktioner.

Men vigtigt nok, de har stadig ansvaret for dem!!

Hun sagde, at ved dem går det på et sekund fra en følelse opstår til voldelig reaktion. Og ofte er macho guys ikke engang selv klar over, hvad der sker i dem.

De mærker bare et raseri komme op, når de ser ressource-stærke 12-tals være sig selv, og som samfundet elsker.

At det, som de her guys oplever, er exposure til egen social situation.. den mekanisme er de ikke selv klar over. De mærker kun et pludseligt raseri boble..

og reagerer som en automatisk reaktion på et sekund.

Hos psykologen må vi virkelig snakke om next, hvorfor de godt nok stadig får det boblende raseri..

men faktisk ikke target 12-tals, når vi føler os balancerede og følelses-mæssigt tilpas 🌺