Naturen er i opbrud – af komplekse grunde 🐻

Hej allesammen 🌞 mens at jeg går meget op i klima, så skal jeg indrømme, at jeg faktisk ikke ved meget mere om det end, hvad der kan læses i medierne.

Nogle gange tænker jeg, at havde mit matematik-niveau været bedre end mellemtrinnet i folkeskolen (men det er det ikke), så ville jeg så gerne have læst noget evolutions-biologi eller noget 🙂

For jeg elsker de letlæste artikler om evolution & Darwin osv. Men for at tage uddannelse i det, skal man lige kunne matematik 😀

Men, jeg følger med i det, på det niveau jeg kan, og nu har der på et par måneder været 3-4 hvaler nede omkring Danmark, og en spækhugger svømmer lige nu rundt i floden Seinen i Frankrig.

Jeg skal virkelig ikke kloge mig på årsagerne, for de er helt sikkert enormt komplekse – og strækker sig længere & dybere end hvad mennesket står for. Vi mennesker er helt sikkert dumme mod jorden.

Og udover det, så er der kæmpe natur-mekanismer i gang også. Der også blev set ved dinosaurerne, hvor de også pludselig begyndte at vandre. Så det er et kæmpe mix af menneskers destruktive handlinger, og nogle meget store mekanismer, som man også så længe før mennesker.

Men det sikre er, at dyrene vandrer lige nu, og samtidig skabte naturen corona og nu abekopper. Så det ligner, at naturen har sin gang, hvor den rydder op på sin egen brutale måde.

Og vi kan ikke gøre meget. Men bjørne er begyndt at søge sydpå, og arktiske hvaler ses ved England og Danmark.

Der var vist også tigre fra Indien, der begyndte at vandre mod Afrika, men den er jeg ikke helt sikker på 🙂 Det er helt sikkert noget med, at maden flytter sig. Og hvis den gør det, så flytter de store dyr sig også.

Så jorden er i opbrud, og før vi panikker helt, så har den været det før 🙂 vi skal gøre hvad vi kan ift. klima! Og så er der også ting, vi ikke kan styre, og hvor vi må acceptere, at det er lidt turbulent.