En oplevelse i Coop ☺️ skønne forandringer i Estland!

Hej allesammen ☺️ måske I har set alle de millioner af gule, smukke mælkebøtter vi har i Jõgeva lige nu?

Da vi flyttede for næsten et år siden, kom vi lige en måned for sent til det, men i år… jeg får mange oplevelser, også med blomsterne i haven, hvor jeg ikke vidste, at tingene er her hvert år. Når vi bare flyttede..

og Teivi godt nok voksede op her, men i et helt andet Jõgeva dengang. Og det, hendes forældre introducerede hende til, var også helt off. Så jeg er superglad for i hverdagen, at vi også kan give Teivi en helt anden oplevelse end dengang.

Og så er Estland under meget hurtig forandring! Naboerne her får slukket højlydt musik, til vores store glæde er vi ikke længere alene om den kamp ☺️ så nu er der faktisk ikke noget techno around!

Og en, der kørte i ring på motorcykel, blev vist stoppet af politiet, måske efter at naboer ringede til dem. Så folk er meget enige om ressource-stærke værdier & væremåde 🙂

Det er skønt ❤️ og går hånd i hånd med en oplevelse i butikken coop her i Estland i dag.

Da jeg skulle betale, havde jeg ved en lille fejl talt en euro forkert, så der manglede en euro, og jeg måtte lægge en enkelt vare tilbage.

Det gjorde kasse-assistenten rasende! Og hun hamrede pengene ned i desken, og fik et komplet tantrum.

Mens at jeg stille og roligt sagde, at jeg lavede en lille fejl & I’m sorry. Det nye i Estland er, at folk i køen & i landet generelt, ikke længere gider den der angry væremåde ❤️

I det traditionelle Estland lød sproget som om, at folk skændtes, og den første reaktion, uden overhovedet at stille spørgsmål til personen, var ’W.h.a.t are you thinking?’ i den mest vrede tone, der kunne findes. Komplet ude af stand til at se personens vinkel, ikke engang interesseret i den..

og uden accept af nogen anden vinkel end sin egen. Og det er det, som moderne estere heldigvis ikke længere gider ❤️ så nu er det i gang med at blive en awesome kultur!

Hvor folk er søde & kompetente & super hensyn til andre, det er skønt at være i ☺️ der er så stort split-up.. et socialt gab..

for dem, der stadig er det angry, er de samme der spiser liter af sour cream (hapukoor på estisk 🙂 ).. og kilo af kød, og starter konflikter around..

Mens en meget, meget stor gruppe, der vokser skønt pr. måned, snakker åbent om følelser, synes det er fint, at folk begår små fejl, som jeg gjorde i dag 🌼

Og griner & smiler og er på Instagram ❤️

Det gab mellem de to kulturer, som er lige nu, snakkede jeg med psykologen om i fredags. Og overraskende sagde hun, at udover at se en masse vlogs på YouTube, så er det faktisk hende og kollegaerne, så psykologer..

der får det til at ske i Estland ❤️

at en god omgang psykolog ganske enkelt gør folk langt sødere, meget åbne overfor følelser, gode partnere, søde mennesker ☺️

Og jeg tror på det, for ventelisten til psykolog er også her gigantisk. Så tusinder er faktisk i gang med psykolog ☺️ og bliver skønne, ressource-stærke mennesker!