Herlufsholm-sagen 🌞

Hej allesammen ☺️ jeg snakker ikke så meget om det her, men min uddannelse var jo i pædagogik & skole, læring, undervisning.. og selv her på førtids-pension er jeg dybt optaget af emnet 🙂

Og på en måde er det jo fint, at jeg kan bruge alt den tid på at lære mere gennem artikler, når jeg nu ikke kan arbejde. Så jeg går naturligt op i Herlufsholm-sagen.

Danske læsere behøver vist ikke introduceres til det, men mange andre læser også med her med oversættelses-funktionen. Og Herlufsholm er en boarding school efter upscale britisk tradition.

Prefects, dresscode for class & tradition of royal kids attending. Nu er der bare opstået en shitstorm ift. bullying, emotional mis-adjustment og at alt ved kulturen er skadeligt & usundt.

Samtidig måtte de fyre headmaster, fordi han ikke så noget problem. Nu er det sådan, at der mest af alt findes to kulturer i toppen af samfundet.

I de neighborhoods som Hellerup er der en gruppe, der har penge og gode jobs, men er i stand til at spise en burger & er fine med en hyggelig tuborg. Det er dem, vi liker.

Og den anden (nose in the sky) gruppe, er dem der er New Money (vs. Old Money). Og de ny-rige liker at flashe deres penge, drikker kun champagne, vil ikke ses i selskab med andre end rige, går obesessively op i om deres græs er klippet perfekt..

Og Herlufsholm har netop haft elever fra både ny-rige og fra Old Money. Frederik & Mary being old money, mens netop headmaster på skolen virker meget New Money.

Der sagde Frederik & Mary, at den stiff upper lip kultur skal fjernes, og langt, langt mere moderne værdier introduceres.

Men New Money headmaster ville holde fast i stiff upper lip, og var ikke enig i kritikken.

Jeg tror faktisk, det hele ender med en så stor kultur-ændring, at det ikke længere vil være en eliteskole, som New Money headmaster likede at flashe på skolens hjemmeside.

Ministeriet vil nok forlange, sammen med forældrene fra Old Money, at den ændres til en helt almindelig efterskole 🙂 kunne være rigtig fint.

Old Money forældre har netop ikke et problem med, at deres Hellerup-børn går på en helt almindelig efterskole, hvor også elever fra almindelige områder går. For Old Money people opfører sig netop helt almindeligt 🌞

Og det er dem, der er usikre ovre i New Money og ikke føler sig rigtigt som Hellerup, der har brug for at flashe overalt.

Og der er altså bare meget, meget mere bildung i Old Money. Hvor Hellerup derfra ikke har et problem med at omgås andre.

En tanke mere er, at der har i årevis været rigtig meget kritik af kulturen i bunden af samfundet, alkohol-problemer, homofobi, ultra-maskulinitet osv.

Og efter et kæmpe fokus på udsatte grupper, så ved jeg ikke.. men måske er samfundet ved at flytte sig videre til andre usunde kulturer. Som nu New Money 🌞