Dronningen: ’mobning er en dum lille ting’ 🌞

Hej allesammen, I kender det her med – som kun dronningen kan sige det 😀 kan I huske, da hun under den mest truende corona gav os alle et lille spark i bagdelen, og teenagere elskede det!

Der er bare nogle ting, der virker godt, når dronningen siger dem på sin måde! 18 forskellige danskere blev inviteret ind på Amalienborg (Queen’s Castle in Copenhagen) for at stille spørgsmål..

og en 11-årig pige spurgte, om der fandtes mobning, da dronningen var barn. Og det gjorde der, det har fandtes altid. Og så sagde dronningen, som kun hun kan, at ’mobning er en lille dum ting, for den får folk til at have det dårligt’ –

så sandt som det er sagt. Så kære mobbere, dronningen har nu bedt jer om at stoppe det, mest udbredt i skolerne, men så var der jo også sagen med svømmeren Jeanette Ottesen.

Så i det hele taget.. vi skal lige have en ting med. Der er forskel på mobning, og så at pointere træk ved en person, hvor de opfører sig hensynsløst, og hvor der er et reelt problem ift. social væremåde.

Mobning er f.eks. at nogen bærer briller, og man så siger ting til dem for det. Mens at det at pointere hensynsløs væremåde netop ikke er mobning. Det har ikke nogen konsekvenser for nogens omgivelser, at nogen har behov for briller f.eks.

Og så ser det for øvrigt glimrende ud ☺️

Mens at larmende væremåde kan påvirke ens omgivelser.

Så den ene ting er mobning at pointere, mens den anden er et forsøg på at skabe et trygt og behageligt miljø for alle.

Jeg adskiller meget, om det man pointerer er noget, der har sociale konsekvenser. Rygning kan have det, så at pointere at man forstyrres af nogens røg er ikke mobning.

Men at give kommentarer for nogens tøjstil f.eks. ville være det. Og igen, der er nogle, der klæder sig meget udfordrende med en masse bar hud, og der er det heller ikke mobning at pointere, at det virker lidt forstyrrende.

Så tingene skal adskilles ☺️ og den der meningsløse pointering skal stoppes! Hvis man forstyrres af nogens røg, er det meningsfuldt at bede dem slukke deres cigaret.

Mens at det meningsløse træder ind, når det ganske enkelt er kommentarer ud af, at man selv har det dårligt og derfor optræder ondskabsfuldt mod andre. For ting i den man mobber, som er helt, helt harmløse.

Og skal vi lige tage den igen fra Jeanette Ottesen casen.. at ’klassisk mobbeoffer’ er en nedladende kategori, som ingen vil eller skal sættes i. Det er at sige, at personen selv er ude om mobningen, fordi de skulle være et klassisk mobbeoffer.

Nej!

Ingen er selv ude om mobning. Hvis man f.eks. tænder en smøg i ansigtet på andre, er man selv ude om det, når andre beder en slukke den. Men mobning er man aldrig selv ude om. Punktum.

Mobning sker, fordi mobberen har det svært & har brug for hjælp. De svære følelser har mobberen aldrig lært strategier til at håndtere, så de vælger at føre deres følelser ud i mobning.

Med den vigtige pointe ’vælger’ –

at nogen mobber, er et valg som mobberen tager – og som de ikke bør tage. De har frihed til at tage det gode valg ikke at mobbe!

Der er det helt en opgave for forældrene..

(og forældrene skal stoppe med at putte den opgave på lærerne i skolen, når lærerne aldrig skal være de primære opdragere)..

..så for forældrene at lære eget barn, som har det svært.. nogle veje til at håndtere de svære følelser. Så de lærer deres barn socialt acceptable måder at have deres følelser på.

Og det skal self. ske fra fødslen af, så barnet aldrig (i mangel på socialt acceptable strategier til at håndtere svære følelser) begynder at mobbe.