Hvad hvis corona slutter? Og nu Trump også er væk? de fyldte alt

Hej allesammen, selv om det her bliver et indlæg til den lidt seriøse side, skal jeg prøve på ikke at gøre det tørt ☺️

Har jo skrevet om emner som køn og andre ting i samfundet, og tror jeg har gjort det okay spændende, så jeg prøver. Tusind tak for at I læser med 🙂

I kan sikkert nok huske i 2020.. hvor Trump & Corona var samtidig, og jeg tænker nogle gange, at journalister må have været så trætte af at skrive om de to emner, selv om relevant!

Sidde dag efter dag og skrive hvad Trump så gjorde, og at ingen vidste noget om corona & alt der så er bygget op med det siden.

Langsomt, begyndte en kultur-ændring jo så at komme, eller.. det kom faktisk ganske hurtigt, som lyn fra en klar himmel. Det var jo meget fra den ene dag til den anden, at vi skulle ændre alt. Der er en ting med den her hjemme-kultur..

som ressource-stærke omfavner, alt den skønne tid med en dejlig nær familie, og gåture i smuk natur & tage natur-billeder til Instagram osv. Og samme det at vi skal være hjemme..

som er en helt, helt anden ting i bunden.. alkohol & vold stukket helt af der..

Nu sagde lederen af SSI så, at corona kan være gone om to måneder, i stort omfang.. lige så meget som lyn fra en klar himmel, som den kom..

det var endda i medierne her i Estland, at SSI forudser det. Og der kan være noget om det! For Omikron smitter mere, men det har vist sig, at folk ikke skal indlægges, så den rammer mildere, men flere..

mens at den der Delta-variant, der virkelig sendte folk haste på hospitalet, den hører vi slet ikke om mere. Jeg ved ikke, hvad status på den er, men Delta er forsvundet fra medierne, så den må være trådt meget, meget i baggrunden.. fra at den skabte overskrifter overalt.

Så det lyder som om, at dybden i corona ikke er så dyb mere, at den er mere udbredt, men tilfældende stikker ikke så dybt mere, de er lettere næsten allesammen.

Så hvad nu, hvis skiftet fra Delta til Omikron virkelig er noget af det sidste i pandemien? Det kunne da være skønt, og så er Trump også væk nu..

De to ting, der fyldte alt.. på en måde kan det også føles udfordrende at alt, vi har været optaget af i flere år, måske er tæt på ikke at være en ting mere.. det kan faktisk give angst, fordi store forandringer netop kan det, give angst.

Selv en ting som at blive gift, der jo er positivt, ligesom at det er positivt hvis vi er uden corona & Trump.. kan få folk i en krise 🙂 fordi intet er længere, som vi havde lært det at kende. Der var en verden..

og nu skal vi bygge en ny i post-corona, hvilket vi i 2021 gik i gang med.. men indtil vi har fundet ud af, hvordan verden bliver efter corona.. der kan faktisk mangle noget, synes menneskers hjerner.

Selv når noget dårligt går væk, hvilket jo ellers er positivt, så havde vi stadig vænnet os til det.. og menneskers hjerner giver modstand, når det man har vænnet sig til forandrer sig.. hjernen liker faktisk ikke, at tingene udvikler sig..

det er derfor, at man ser så meget modstand mod forandringerne.. hjernen vil helst vænne sig til en ting og så blive i det, men den er ikke altid fornuftig, for det er ikke psykisk sundt for nogen bare at blive i det, som de har vænnet sig til.

Især ikke hvis de ting er negative.

Så mens at hjernen siger ’nej, ikke nogen forandring til post-corona samfund’, så er det jo sundt for os at bygge det selv om hjernen siger ‘jeg føler et tomrum, når det vante forandrer sig’ 🙂

Og når det så er ting, som fyldte alt, der går væk, så kan det måske hjælpe vores hjerner, der råber op om et tomrum, hvis vi beholder noget af det vante fra corona-tiden.. de ting, som vi blev overraskede over virker!

Ting som at arbejde hjemmefra, og hygge-kulturen & gåturene i naturen, en masse hygge med den nære familie. Bare uden corona 🙂

Og så må vi få styr på alt det med dem, der ønsker den gamle verden tilbage & smadrer byerne, og banker deres partner & drikker sig til døde over det..

for den gamle verden er væk for evigt, og det er nye værdier nu, og vil blive det i efter-corona 🙂