En velfortjent shit storm til skole på Bornholm 🌞

Hej allesammen (igen 🙂)

Samfundet forandrer sig hastigt, som i meget hastigt lige nu.. her hvor vi nærmer os (måske) efter corona, det kan I læse om lige i indlægget før her 🙂

Hvis I har læst nyheder, har der hele dagen været en skole på Bornholm, der som et forsøg har delt 8. klassetrin ind i.. en pigeklasse & en drengeklasse,

så sagde skolelederen, at det jo kun er indtil vinterferien. Men hvis man ikke havde i sinde at gøre det permanent, hvorfor så overhovedet lave forsøget? så den holder ikke.

Og så sagde skolelederen også, at det ikke er alle forældre, der har ringet klagende til skolen. Det sagde han som, at der ikke er et problem.

Så interviewede DR en far, hvis datter slet ikke havde lyst til at tage i skole i dag. Og who knows, hun lyder som mig.. ville have det elendigt i sådan en klasse.

Så er argumentet fra skolens side, at det skal øge trivslen. Ja, i det tilfælde at pigerne ønsker dans & gymnastik.. og drengene skulle ønske fodbold & ishockey.

Det troede man også i 50’erne, og enhver kønsopdelt undervisning er et levn fra det.

Jeg kan huske, at seksual-undervisning var kønsopdelt, så drenge lærte om drengekroppen, og pigerne om deres krop. Så når alle trådte ud i det virkelige liv og skulle noget med hinanden.. så var alle clueless om hinanden.

Så meget for kønsopdelt seksual-undervisning. Så er der idræt.. hvor ville det være skønt, hvis vi begyndte at bare putte aktiviteter på tapetet, og det kan godt være ridning, fodbold, dans, gymnastik, ishockey..

og hvor svært kan det være så at lade være med at bestemme for eleverne..

..netop hvilken aktivitet de skal lave. For de ældre generationer er det åbenbart meget svært, og de er overhovedet ikke i touch med deres elevers moderne tankesæt med værdier fra 2022.

Hvorfor er det så svært for de ældre generationer bare at sammensætte to forskellige programmer.. og så self. bare have eleverne tilmelde sig, som de har lyst.

Nu er jeg uni-uddannet i undervisnings-teknik, og hvad der sker i hjernen, når man lærer. Og har en elev det ikke godt i klassen, så lærer de intet. Jeg ville være i tortur over at se pigerne have dans, ridning og gymnastik, mens nogen havde bestemt, at det måtte jeg ikke.

Samtidig ville jeg være sat i en klasse, jeg aldrig har fundet venskaber med. Og faktisk hvor mange, der er ikke-interesserede i indholdet og personerne i sådan en køns-klasse, det er mange.

Men det truer det rigide tankseæt, som de ældre generationer voksede op med, og de føler sig mindre nervøse for alt det nye i verdens værdier, hvis de hælder noget kønsopdeling ned over deres moderne elever.

Så er tingene som i gamle dage, og så er de generationer glade..

mens eleverne vokser op i smerte. Og får ødelagt deres selvværd, fordi de tvinges i en boks, som et minimum af elever passer i.

For mig skete dét også derhjemme, hvor mine forældre og søskende mobbede mig til at stoppe til ridning, prædikede at jeg legede forkert, min mor ville arrangere lege-aftaler med drenge.. og jeg blev traumatiseret & stadig den dag i dag voksede op med, at jeg skulle være forkert.

Velkommen til kønsopdelt undervisning.. i 2022.