Weekenden & hverdag herfra af 🌞

Hej allesammen ☺️ Vi har det godt nu! Det er godt, når der var så meget ☃️

Det har været lidt, at Teivi fik hele stress fra arbejde ud hver weekend aften, men nu snakker vi om at gøre lidt hver dag, som at lave mad sammen, og nogle gange snakke om stress, for det skal vi også.. og til sommer & forår tage et kamera hver og gå ud i haven til vores blomster sammen 🌻

alt sammen nogle ting, der kan give lidt lettelse hver dag. Og så snakkede vi også om, at vi er endnu mere et team her i vores lille familie nu. Jeg skulle blive mindre traumatiseret ved en masse snakke med psykologen.. og Teivi skulle finde ud af hele den work-life balance, sammen med mig.

Hvordan hun kan investere meget i sin karriere, men ikke alt, for der skal også være energi til herhjemme. Og så skulle vi sætte nogle store grænser ift. Teivi’s familie, så de langsomt forstår hvad de kan, og ikke kan ift. os.

Det lyder så simpelt med de få ting, men de tog mere end et årti med sindssygt intenst arbejde 🙂 og så snakkede vi om nu her, at vi måske er klar til at se mere af Estland. Nu når energien ikke går helt så meget med følelses-arbejde. Psykologen har også forsøgt at hjælpe os til et punkt..

hvor vi kan have andet i hverdagen. På søndag prøver vi at tage toget et helt nyt sted hen 🌞 det er skønt, at vi har toget lige her, og så tager vi det mod hovedstaden Tallinn, bare et enkelt stop. Der er en tiny lille flække med flod og en masse natur. Jeg googlede det..

og det ser vildt hyggeligt ud til en gåtur ☺️ det er langt mindre end selv Jõgeva, der virkelig er en landsby. Så det er meget småt med huse og indbyggere der. Og det giver jo så meget plads til natur.

Så kan jeg også nogle gange selv tage toget en enkelt station, eller to. Jeg vil det også rigtig gerne til foråret 🌞 i Danmark starter foråret jo nærmest i februar, men bortset fra et enkelt år, der var her.. så skal vi hen til sidst i april, før det bliver egentligt forår her.

Det er tit, at de første blomster kommer i starten af maj, så et helt kvartal senere end i Danmark, og de forsvinder igen i starten af august. Men måske i vores have vi kan have en længere sæson ☺️

Vejret er også lidt sjovt nu, for det skifter enormt meget, hvilket faktisk er lidt dansk og ellers kystklima, som i Danmark. Men her skyldes det ikke noget hav, men at der udfor Peru i Sydamerika er det fænomen, der hedder el-Niño, har I hørt om det? 🌞

Det sker hvert syvende år og påvirker vejret i hele verden, virkelig globalt. Så vi slet ikke kan regne med noget, vi kender. Og vi f.eks. får noget lignende kystklima her langt fra havet.

Inka-indianerne langt tilbage i historien, de boede netop i Andes-bjergene, som el-Niño sker ud for.. skrev om det her fænomen, der hvert syvende år påvirkede høsten og hele dagligdagen. Og selv vikingerne langt derfra berettede om hvert syvende år, hvor høsten fejlede og havet opførte sig underligt 🙂

Det fænomen har været helt tilbage fra dinosaurerne, og det sker stadig. Men ellers er det temmelig vinter, det går bare lidt op og ned, hvor vi har minus syv, som forleden dag, og så næste dag minus en enkelt grad, og så kan det sagtens gå direkte ind i minus femten og senere tredive ☃️