God efterårsferie allesammen ❤️

Hej, så god efterårsferie alle 🌞 jeg så, at det bliver rigtig efterårsvejr i Danmark, og her er de første snefnug begyndt at falde ☃️

Vi var i Tartu at gå en lang tur, hvor jeg også havde psykolog, og Teivi købte ind til vores hjem. Og så var Gvido med sine hunde til shows i Sverige & Belgien, og på vej mellem dem overnattede han i Kolding, og på vores opfordring gik en tur ved Koldinghus.

Da vi boede der, gik vi også mange ture ved søen nedenfor & nede ved den hyggelige havn og fjorden ❤️ og så havde han supplies med hjem! Teivi fik kilovis af ø-landsmel, der er awesome og kun sælges i Danmark, og hun fik knækkede rugkerner, som også er en meget dansk ting i brød.

Selv om Estland har en lang tradition for brød (og kartofler), så er det helt, helt anderledes her 🌞 estiske bagere er dog begyndt at blive meget inspireret af dansk bagning. Og jeg fik næsten halvandet kilo skipper mix & chokolade skildpadder 😀

De forsøgte at introducere lakrids i Estland, men ingen ønskede at købe det.. udover mig der tømte hylderne for det i den måned, det fandtes her 😀

Vi fik også Gvido til at smage skipper mix og han hadede det 😀 og han sagde, at tyrkisk peber så så suspicious ud, at han blev nødt til at købe det, og give os en status på hans ansigt, når han smager ☺️

Ellers, så har vi været inde at stemme på Sotsiaaldemokraadid til Tartu byråd, der ganske enkelt vil omgøre alt, som den nuværende borgmester har lavet. Og det, at natklubberne åbnede igen, har åbenbart gjort underværker, selv om vi ønsker et nattelivs-frit samfund.. udover hvis man går stille aftenture, roligt hyggeligt, hånd i hånd og nyder stjernerne ❤️

Men nu er deres elskede techno-drikke-natklubber åbnet, og alt den larm & bas ude i Tartu, og ræs i biler og alt er bare ovre.

Det foregår ikke mere, efter at de fik deres barer åbnet igen, og så kan jeg have mange meninger om, at de smadrede byer og brændte dukker af statsministeren, fordi de ikke kunne drikke..

men nu er der stille ude i byerne ❤️

og jeg lavede en rigtig fin video en del fra botanisk have der, hvor det var lidt godt at være igen 🙂 efter vi flyttede til Jõgeva, havde vi brug for et par måneder til lige at falde til ro i et roligt miljø og bare trække vejret og være & have mange tanker & følelser..

og gøre det hyggeligt & fint her 🌞 og så kan vi have begge steder igen, nu når vi fik vores mere balancerede og stille hverdag 🙂 da vi flyttede til Sankthans, der var de her grupper stadig så vrede over lukkede natklubber, at de techno-partyede op alle gader ud af drikke & agrresiv adfærd..

så vi holdt os også lidt væk, mens deres væremåde virkelig blomstrede.. og så nu kan vi andre nyde et stille universitets-miljø i byer som Tartu igen ☺️