Hvorfor er en kinesisk virksomhed vigtig?

Hej allesammen ☺️ jeg skal prøve på ikke at gøre det for tørt 😉 men har I læst om en gigantisk kinesisk virksomhed, der er ved at gå konkurs? de skylder lige nu over 1900.000.000.000 kr. væk – og hvad så?

Tingen er, at i den her måned er der sket noget, kan vi også mærke på hospitalet, hvor jeg har psykolog! Jeg har jo skrevet om, at globalt har ressource-svage klynget sig til et græsstrå, der blev tyndere & tyndere..

og i den her måned har vi set et komplet kollaps blandt ressource-svage, mens vi ressource-stærke har det godt. Det sidste, som den her store udsatte gruppe har brug for, i et samfund der allerede kæmper med corona, er..

at den her kinesiske virksomhed går konkurs. Hvis gælden er på det beløb, så er det totale money-flow måske op til hundrede gange større.. og vi taler så om beløb, der vil bringe verden ud i en ny økonomisk krise, som vi så for et årti siden.

Den her gang ovenpå corona.

Der er en yderligere udfordring.. især banker, de store af slagsen, har penge til gode, hundreder af milliarder til gode, i den her virksomhed.. så vi risikerer, at når den går konkurs, så trækkes bankerne med.

..bankerne ligger inde med folks penge, og virksomhedernes penge, der skal bruges til at betale folks løn .. så hvis de går konkurs..

Alt i alt så er der god grund til at gå op i den her virksomhed. Lande i hele verden er dybt afhængige af økonomien i ikke kun der her virksomhed, men netop også i bankerne.. så landes økonomier vil svækkes meget i en tid, hvor de penge skal være der til corona..

og det første, der vil blive skåret ned på, er behandling for alkohol-misbrug, hjælp ift. voldelige ægteskaber.. børn vil nok stadig få hjælp, men deres forældre kan komme til at sejle deres egen sø.

Flytter vi os så til Afrika, så har Kina masse-investeret i Afrika. Europa har over en bred kam sagt nej til kinesiske investeringer af etiske grunde, men Afrika har ikke haft andet valg end at tage imod en masse projekter finansieret af det kinesiske kommunist-parti .. og af virksomheder som den her, der kan gå konkurs.

Så hvis det her er nok til at skade den kinesiske økonomi i meget høj grad, så de ikke længere spiller med om at være en supermagt (hvilket ellers kunne være fint, ikke at have dem med i det løb)..

men så vil det trække alt den udvikling ud af Afrika. I kan forestille jer resten, hvis I har lyst til det..

Der er dog et positivt punkt 🌳

Greta Thunberg & klima! Hvis det her da ikke kommer til at skade mange grønne projekter også. I hvert fald, den virksomhed, der kan gå konkurs, bygger bygninger. Millioner af dem.

Mange af de her projekter bliver, som vi så i Tartu med det elendige kulturhus, placeret i natur, i parker, træer bliver fældet for at bygge. Og når bare en enkelt virksomhed så bygger millioner af ’udviklings-projekter’..

så er der dét argument for, at vi ikke kommer til at savne dem! Men deres penge er Altafgørende for at stater overalt i verden fungerer. Og hvis velfærden ikke fungerer, så ryger ressource-svage i sidste ende ud i selvmord efter kolossalt kaotiske liv med druk, hash og vold i hjemmet.

Så der er alt grund til at læse de lidt tørre nyheder om økonomi lige nu 😉 god weekend! ❤️