Solskin, frisør & første jule-bagning 🍁

Hej allesammen, lige nu er Teivi og jeg helt i afslapning, hun sidder i sofaen og læser Maakodu, det der magasin, jeg kommer hjem med til hende, der betyder landliv i lidt løs oversættelse. Faktisk betyder kodu hjem 🌞

Og jeg er hoppet ind i sengen med en kop kaffe, og solen skinner ind ad vinduet. Hvilket Sveske har nydt heeele dagen. I går fra Tartu kom jeg hjem med tun i laks til Sveske, og hun spiste hele dåsen!! Hendes tallerken var støvsuget efter 😀

Så hun blev glad, lille kat, og så sov hun dybt i seks timer bagefter det måltid!

Men jeg var i Tartu i går ved frisøren, fordi Jõgeva er alt for lille til at tiltrække acceptable frisører. Vi er lidt kritiske 🙂 og der er virkelig roligt & skønt, der hvor jeg bliver klippet i Tartu. Skolerne starter op på mandag..

så hele Tartu var proppet med skolestart, for det er en kæmpe dag her. Og det er sidste skoledag også, langt større end i Danmark. Så de var i gang med at bygge en stor scene på Rådhuspladsen, og der bliver corona-venlige events, og overalt kan man købe ting forbundet med skolestart.

Bagsiden af den fejring er så lidt, at den er tungt socialt betinget. Bunden kan ikke følge med. Det er en kæmpe fejring af de stærke, og de ikke-boglige hjem er sat ud af spillet & føler sig udenfor.

Hvilket også giver nogle reaktioner i de ikke-boglige områder, hvor der kan være spændinger ifm. de her fejringer.

Men vi er også så småt begyndt at tænke i jul 2021 ❤️ Og mange på Instagram er også i gang. Folk er startet super tidligt i år, men mon ikke også at folk har brug for det i verden lige nu. Så det giver mening, og er faktisk også hyggeligt ☺️

Men der er mange ting i øjeblikket, der er meget socialt betingede.. man skal have et hyggeligt hjem at fejre en god jul i med sin skønne familie, og så skal man have børnene fine & mentalt klar til første skoledag, med alle tingene købt for de penge, som man også lige har.

Og så skal børnenes frisør til første skoledag være lidt fin, så det kan ikke være supercut nede på hjørnet. De skal have nyt tøj i den lidt fine ende. Og så skal forældrene have et fleksibelt job (så ikke fabrik), så de kan følge børnene i skole og hyggesnakke med læreren.

Og så bage hyggelig kage til jul, og pynte juletræ. Se Jõululinn, der her under corona er uden events, så julebyen på Rådhuspladsen er til at se på, bare kigge & værdsætte. Så det med at kigge på smukke ting & bare nyde synet af dem, skal man også lige socialt have styr på. Osv. Så der er et stort pres på grupper i samfundet.

Men det var hyggeligt i Tartu i går ❤️ Jeg var også på cafe, bare spise frokost helt alene 😀 og så i botanisk have, hvor det semi-regnede, og da et tordenvejr kom nærmere, tog jeg toget hjem til Teivi & lille Sveske ☺️