Næsten nattefrost, efterår & lidt råd til starten på efterskole ❤️

Hej allesammen ☺️ Rigtig mange er startet igen i skole, eller er nu på efterskole og jeg håber, at I alle får en forrygende oplevelse. Jeg har jo også selv gået på efterskole, og et par råd kan være..

at mens man kan være nervøs for det sociale, så er alle i samme situation – I er alle taget fra jeres vante omgivelser & er nye for hinanden. Så alle kan være lidt nervøse.

Det er godt at huske nemlig, det er nemlig lettere at være åben og opsøgende socialt, hvis man husker, at ingen har bare styr på det lige i starten ☺️

Faktisk så de eneste, der i starten bare har styr på jeres nye omgivelser, er lærerne. Og de er der for jer, og vil hjælpe jer med alt – fra småt til stort ☺️

Man kan godt tænke, at man er lidt alene i så stor en ting som at få projekt det bedste år til virkelig at blive det. Men I er alle om det samme 🌞 og den tanke om fællesskab & at alle faktisk går måske og føler de samme ting, kan være en hjælp.

Det hjælper også nogle gange at fortælle andre, hvis man er lidt nervøs eller usikker. For meget tit vil de sige.. det er jeg faktisk også. Og så kan man sammen blive lidt lettede 🙂 hvilket endda også er en måde at knytte bånd på.

Og så kan jeg jo også lige tilføje, som nogle af jer nok ved, at selv her mange år efter er nogle af dem, som jeg snakker mest med, faktisk stadig fra min tid på efterskole ☺️

Så det skal nok blive fedt for jer, jeg er ikke i tvivl ❤️

Og så er efteråret meget startet her i Jõgeva! Det er det ikke helt i Tartu endnu, fordi Jõgeva ligger i den klima-zone, der hører til Finland, hvor Tartu ligger i den sydlige klimazone. Estland er med det meget delt op i syd og nord (ligesom USA), hvor den nordlige del her har granskove og ligger tæt på det sub-arktiske.

Mens at det sydlige Estland hører mere til det tempererede. Og her i Jõgeva er det koldeste sted med en kulde-rekord på minus tre-og-fyrre c ☺️ Så vores hæk rundt om huset er ved at blive rød, og træerne er gule og rigtig smukke.

jeg har jo skrevet et par meget personlige indlæg, dem om at mønstrene i min familie bliver ført videre til næste generation nu, når mine søskende har børn nu. Jeg har også vist rigtig meget af mig selv på Instagram, ved at skrive om min historie – i et positivt lys ❤️

Jeg lavede bl.a. et opslag ifm. skolestart, om at jeg kom fra en ødelagt familie og for Søren da havde det svært på efterskole – men at jeg blev mødt der med omsorg og et miljø, der vil en som mig. Og at det måske også er den introduktion for mig til omsorg & kærlighed..

der har fået mig til at tage de ting med videre helt ind i Teivi & min etablering af en hverdag nu. Når man viser mere af sin personlighed, så vil der altid være mange, der synes om det 🙂

Jeg har det meget sådan, at mens det kan være lidt nerve-pirrende at åbne op, så er det en god måde at finde de rigtige mennesker, der er gode for en. Og det giver en mulighed for en personlig, nær relation med alle, der synes godt om det hele.

For de vil tit også åbne op, fordi det ligesom er lettere i et miljø, hvor flere gør det – ligesom når man starter på en efterskole, at åbne op giver en stemning, hvor flere tør.

Så man får jo så valgt hinanden på de ting, der er ens personlighed ☺️