Fik et dissociation anfald, men er okay nu ❤️

Hej allesammen 🙂 jeg skal beklage, hvis det bliver lidt teknisk, der er en chance for at lære om psykiatrien!

Men hvordan har I det? 🌞 jeg skal også sige lige med det samme, at jeg har det okay nu, og at jeg bare skal slappe af noget tid. Sidde med musik i solnedgangen i haven og skrive til jer lige nu 🌼 jeg vendte ryggen mod solen, så jeg kan se noget på min iPad, men ellers sidder jeg på en lille bænk ved vores ildsted midt i haven lige i solnedgang!

Og Teivi plukker hindbær! Det er lidt de sidste hindbær, men vi har også køleskab & fryser fyldt, og vores gode ven Gvido har fået spande. Helis, når du kommer til Estland fra USA får du også hindbær ❤️

Det skal faktisk handle lidt om hindbær, for plukke hindbær i solen i vores have er alt, vi nogensinde har drømt om! Og vores naboer er skønne nu ☺️ De sidder hver aften her i sensommeren og hygger & griner i haven, og det er ægte hygge & grinen.

Så det er Så godt, at vi har bygget her!

Tingen er så, at jeg har jo en angst-diagnose & post-traumatisk stress fra ting jeg oplevede i barndommen i min familie. Og jeg kunne blive sur på dem over konsekvenserne psykisk for mig, men livet er for kort til det. Jeg brugte nok energi på det.

Når de diagnoser er meget alvorlige & severe, kan man have et stort symptom, der hedder dissociation. Jeg ved, at en læge-studerende fra psykiatrien læser med her, men ellers ligger der gode artikler på nettet, hvis I vil læse mere om det 🙂

Det er, at man genoplever traumatiske oplevelser, i flash af billeder i tankerne, så meget visuelle tanker, hvis man kan sige det sådan. Og det er en meget, meget ubehagelig følelse, og er meget drænende. Og det findes kun efter ting som krig i Syrien, voldtægt .. og vokse op i min baggrund.

Det foregår meget sådan, at når vi har så skønne ting nu, så kan jeg nyde dem fuldt ud, fordi jeg har evnen til at komme videre fra dissociation. Rejse mig selv & være psykisk stærk.

Ellers ville de være svært at nyde det gode, når netop kontrasten til tidligere bringer de her flash af genoplevelse. Så det, at vi har skønne hindbær & lige ved floden, og jeg kan få alt mit kreative til at virke her 🙂 .. netop er en gigantisk kontrast til traumerne, og den kontrast er en trigger for det her.

Så ja, udover at have oplevet så voldsomme ting hos mine forældre og søskende, så prøver vi på det seneste ved psykologen at trække mig ud af at genopleve det gang på gang.

Så i aften kom der sådan et dissociativt anfald .. men jeg har netop den psykiske styrke til at snakke med psykologen om det, og kæmpe mig til bare at nyde alle tingene her ❤️