Endelig den nødvendige ro til.. 🌼 kæmpe emne ❤️

Hej allesammen, de sagde, at efteråret ville begynde så småt. Men nu ser det ud til at blive meget så småt & rigtig langsomt – temperaturen vil falde, ja .. til tredive grader 😀 og så til 28 .. så rigtig meget så småt.

Men det er skønt, at vi oplever vores første år med haven sådan 👩🏻‍🌾 og det er godt ift. at jeg hele tiden har ønsket at lave country videoer, og der passer vejret jo godt ind. Og der er roligt her! I dag er kun 1 eller 2 biler kørt forbi, og uden at speede & spille techno, og kl. er eftermiddag.

Så alt den trafik og måden trafikken foregik på var så stressende, før vi kom hertil. Den ro, som der er her, er fantastisk til at sådan tænke.

Psykologen sagde på et tidspunkt, at det faktisk er, når en situation er ovre, at det egentlige arbejde med at bearbejde følelser kan begynde. Det første lange stykke tid handler om at få situationen til at stoppe, nogle gange ved at flytte sig fra den, andre gange ved at blive til situationen er løst.

Der sagde alle læger ift. familie, at det ikke kunne løses. Vi måtte flytte os fra dem, og det gjorde vi. Og så er det nu, at bearbejdningen bliver rigtig effektiv, hvis man kan sige det sådan 🙂

Jeg fandt en artikel i går, der beskriver spot on alt det, jeg mødte hos forældre & søskende. Psykologen er ret sikker på, at min far har anti-social personligheds-forstyrrelse, det der tidligere hed psykopati, som også hun ser, at mine brødre har avet fra min far.

Og jeg spurgte lige psykologen i en mail, om det ikke er rigtigt ift. den artikel, en ting hun også har hintet til .. at jeg voksede op med en mor med narcissistisk personligheds-forstyrrelse, som hun arvede fra min mormor og oplevelser i barndommen.

Det giver meget, når jeg får et så klart billede af årsagerne, til de oplevelser jeg har haft. Jeg har brugt så meget energi på, om min familie er klar over egne problemer psykisk, socialt & i væremåde.

Og der bekræftede artiklen en ting, som også psykologen har sagt, at et af de store symptomer i deres diagnoser netop er, at de ikke kan se noget problem. Og at de ikke ved, at de er syge. Derfor blev jeg netop mødt med manglende forståelse, når jeg ønskede at snakke.

Der stod også i artiklen, at det nu voksne barn (mig) vil føle sig skuffet mere & mere, jo flere gange det fejler at snakke med familien, som ikke ser problemet – et af symptomerne i deres sygdomme. Det kan føre til frustration over alle, der minder om familien..

det skete også for mig. Jeg blev meget frustreret over anti-social & ikke considerate / care-taking væremåde. Det var alt det, hvor jeg var så sur på mange med sociale problemer.

Det største symptom i de her diagnoser i min familie er ‘en manglende evne til at reflektere over sit barns følelser’ – det var, som noget sagde klik i mig, da jeg læste det. Pludselig havde jeg et sprog for det, som jeg oplevede i barndommen & senere.

At mine forældre ikke forstod, hvad der skete i mig, når de agerede, netop fordi de med anti-social og narcissistisk ikke har evnen til at læse andre mennesker. Og kun læser sig selv yderst svagt.

Samtidig stod der også, at forældrene vil vælge et eller to yndlings-børn, og det er dem, der i personlighed minder mest om forældren selv, eller som forældren ønsker at ligne.

Og at de børn i hjemmet, der har en anden personlighed end forældren, som det skete for mig, vil blive mødt med forsøg på tvang til at blive som forældren gennem guilt-trips, nedladende snak om barnets personlighed, at barnets følelser er et tabu i hjemmet, i alle tilfælde de ikke er som forældrens

Det passer spot on med alt, i roden til at det gik så galt. Hold da op! Pludselig at have et sprog for tingene. Og det kunne jeg ikke få, før der kom ro i vores hverdag & vi er på hyggelige countryside med heste, køer og marker og skov omkring os 🌾