Psykolog: det er os, der er anderledes, men vi er ikke forkerte 🌸

Hej allesammen igen .. det var en super god e-mail jeg fik fra psykologen 🙂 men har I en god påskeferie? Jo længere vi kommer ind i påsken, jo roligere bliver der efter de ting jeg skrev om 2-3 indlæg tilbage.

Psykologen støtter jo komplet, at vi laver et setup med sommerhus, hvor vi ofte kan komme væk fra by-miljøet, men vi elsker jo også en masse ting her, så i første omgang bare have sommerhuset som en oase til afslapning med have & bål og blomster 🐝

Ift. de ting, jeg har brokket mig lidt over hos meget maskuline (drikke-fester, høj bas & techno, macho-biler).. så skrev psykologen, at det Er Teivi & jeg, der er anderledes.

Hun har forklaret nu, at andre måske heller ikke har de her som yndlings-personer, men at den meget maskuline væremåde bliver langt de fleste slet ikke så forstyrret af.

Hvis det er voldelig væremåde, så kan der være en snak om det hos alle. Men sådan noget som højlydte sammenkomster over alkohol.. at klart flertallet næsten ikke tager sig af det.

Så hvorfor er Teivi & jeg så følsomme ift. støj og fester? Det forklarede psykologen også. At vi voksede begge to op med voldelig væremåde i vores familier. I Teivi’s psykisk og i min både psykisk og fysisk voldelige familie-medlemmer.

Så vi har lært at være bange for maskulinitet, og de gamle minder bliver aktiveret, når vi kommer i kontakt med en maskulin person. Vi er ganske enkelt bange for deres væremåde, tankegang, maskuline værdier & ting, de kan finde på at gøre.

Samtidig så ift. støj fra fester, biler, techno, så har vi sådan på et helt generelt plan brug for hvile & pause.

Der har vi netop spurgt psykologen, om det hænger sådan sammen.. at vores behov, ligesom i barndommen, ikke er lyttet til, når de vil feste & vi har brug for hvile – og vi så udover situationen nu bliver mindet meget om traumer, hvor enormt vigtige, basale behov heller ikke var mødt.

Men der er en løsning!

Psykologen skrev netop, at det måske kan løse alt, hvis det virker med at tage ud i sommerhuset ret tit. Så vi prøver her næste gang der er meget sol 🌞

Hvis vi ikke bliver forstyrret af Teivi’s familie der, så kan det være gyldent på den måde, at vi får vores fred i rolige, grønne omgivelser.

og dagene ude i det grønne giver måske netop den energi, som vi har brug for til at klare det lidt mere hektiske miljø i byen.

Det kræver så, at vi kan være lidt i fred & ro i sommerhuset, men der var psykologen ikke bekymret, så meget som vi har arbejdet på familie-konflikt-emnet nu (Teivi’s familie bor jo meget tæt på sommerhuset).

Så der sker meget store ting i øjeblikket, der kan blive et rigtig smukt setup for vores hverdag ❤️