Power of the Tartu people 🌳 og Greta Thunberg..

Hej allesammen, tere Eestlased & Tartu inimised 🌸 det er en ret stor dag i dag, for pludselig er et endeligt opgør i gang. Tartu byråd, med borgmesteren i spidsen, har fået den forvildelse..

at placere en stor bygning, lige der hvor der nu er park & grønt område, nede i bymidten. Det er den park, der giver det luftige, lette & hyggelige by-miljø i Tartu.

Der er store bed med blomster og adskillige rækker af træer, bænke, en legeplads, samt udsigt over floden .. alt sammen noget som vi Tartu people nyyyyder!

Og nu vil borgmesteren så fjerne alt det, hugge blomsterne ned, fælde træerne & placere en stor, klodset bygning. Det var da en dårlig ide 🌳

Der har så været en underskrift-indsamling, der er så populær at selv ministeren oppe i regeringen i Tallinn har måtte gå ud at sige, at det er en ommer Tartu byråd.

Så der er power of the people lige nu 🐱

Og jeg må faktisk også sige, at ligesom med adskillige andre, det har været i DR at der er en bølge i gang.. så har corona-året flyttet os politisk. Til mere venstrefløjs-delen af midten, fra noget (danske, meget mere lette version af) konservative eller noget før.

Så der sker et skred, og nu er Tartu people i gang med at få en sejr 🌳 det er også et opgør fra os ude i Tartu mod den politik, der blev ført, hvor de gjorde Tartu til sports-centrum med bilræs-events (rally) og Marathon-løb og så rulleskøjte-Marathon og det stoppede aldrig!

Byrådet har været i gang med at smadre den rolige, hyggelige vibe som Tartu har haft i årtier. Og det her er os herude, der siger at bring det grønne Greta Thunberg i centrum igen, få den hyggelige rolige vibe i centrum igen ❤️ For vi elsker Tartu. Og det ser ud til at lykkes for os people ☺️