Vi fik noget sidste sne, der allerede smelter 🌞

Hej allesammen, har I det også godt? 🤗 vi fik dynger af sne igen! Men det er det her forår-på-vej-fænomen i Estland, at mængder af sne falder, men det smelter igen til dagen efter. Sådan er det tit her..

med den nye type vinter, som vi nok må vænne os til med klima-forandringerne. Men smukt er det jo også med et tidligt forår 🌱 og som jeg skrev om, så ville jeg i botanisk have at se hvad der var under sneen!

Og jeg fandt forskelligt mos og lyng og græs. Meget den her nordiske natur.

Lige nu er det meget sjap derude, men i morgen trækker jeg i tøj, der kan blive beskidt, og kigger på botanisk have igen ☃️ I år, selv om det var forsinket, endte vi med mængder af sne, som man slet ikke kender i Danmark..

og når alt det smelter nu, så går floden over sine breder, og der bliver små oversvømmelser overalt. Så det er meget praktisk tøj, der skal i brug lige nu, men det er også super hyggeligt! For det betyder, at det bliver lysere & bare alt det solskin vi har nu 🌞

I går hos psykologen brugte vi alt tiden på det sociale skel, man ser mellem top & bund i samfundet i de her år. Det giver mig jo så mange indtryk, og har meget med min historie at gøre. Så det er relevant i vores snakke 🙂

Hun har tidligere forklaret, at det allermest er i lykke i hverdagen, at man ser kæmpe forskel. Dem, der har det godt i hverdagen, og dem som ikke har. Og det er en meget polariseret verden, hvor der bare er de to grupper.

Psykologen forklarede så i går, at den allervigtigste faktor ift. glæde i hverdagen er, om man har social sikkerhed. Om man er gift, og hvordan man er det.. om det er et stormfyldt ægteskab med konflikter, eller om det er roligt og med omsorg.

Og om man har penge til det mest nødvendige som mad og tøj.. og der forklarede hun, at vi ser en større og større gruppe, som ikke engang har penge til de ting. Mens at dem, der har penge, de har rigtig mange.

Og den sidste kæmpe faktor, vi snakkede om, er hvor hyggeligt det er at være hjemme. Om man holder af dem, man bor sammen med, og om man har et hjem af kvalitet, hvor tingene ligesom ikke er ødelagte.. og hvor meget hygge man formår at forbinde sit hjem & det at være hjemme med.

At de faktorer især afgør, om man er glad i hverdagen, forklarede psykologen. Og så forbandt vi det også med min egen baggrund. At når min far lige nu er virkelig besat på vegne af familien af det fact, at jeg forlod dem..

at så er det hans & deres mangel på social sikkerhed & stabilitet i hverdagen, der får dem til det.

Psykologen forklarede, at panik-væremåder som det ses hos folk, hvor ægteskabet fejler, de kæmper for at få penge til det allermest nødvendige, drikker for meget, og på grund af de ting er psykisk uligevægtige.

Vi snakkede også om, at hvis de vil bruge resten af deres dage på den besættelse at jeg forlod dem, så kan jeg ikke forhindre dem i det.

Jeg skal bare blogge og have min omsorg & kærligheds-hverdag med Teivi og Sveske. Og se alt det smukke både gennem kameraet & øjnene 🤗 Fik også at vide, at uanset hvad jeg gør, eller ikke gør.. så vil det ikke ændre noget.

Jeg kunne lægge hele min hverdag om.. de ville stadig være besat af at jeg forlod dem – for det handler om dem selv, ikke mig.

Psykologen sagde, at det er hårdt at tage ansvar for sit eget liv. Så de vil have Teivi & jeg til at gøre det for dem, løse deres sociale problemer.

Vi arbejder meget med, at det var et automatisk mønster dengang, at jeg løste alle sociale problemer i familien. Og det mønster ønsker de bygget igen. Men psykologen siger, at der må de lige selv tage ansvar for egen hverdag 🙂

Det har hjulpet rigtig meget at få på plads hos psykologen 🐱 at jeg faktisk bare kan have min hverdag, og hvad de vælger at gøre, føle og tænke er ude af mine hænder, og har ikke engang noget med mig at gøre.

Så jeg var jo i botanisk have, og tror på et rigtig tidligt forår 🌼