Psykolog gav os opskrift på roligt 🦔

Hej allesammen 🌞 jeg puttede et pindsvin efter roligt, for de er meget rolige, som vi ønsker tingene, og så kan de også lidt bide fra sig, hvis man ikke er sød, og det gør vi også! Men..

..mest af alt så skulle vi have a bunch of psykolog efter en horribel opvækst hver især, Teivi & jeg. Og det er okay 🌞 der er heller ikke noget galt i, at vi med årene har lært at bide lidt fra os også her i bloggen..

en ting, jeg virkelig har lært, er, at mens det er fantastisk at være sød ved alle, som også er søde, så bliver man virkelig drænet, hvis man er sød ved alle.. som i alle. Jeg brugte en masse år på at smile til folk, som trampede på mig..

og der er det med psykologen blevet mere balanceret, så jeg også kan sætte grænser. Sådan er det lidt, når jeg voksede op i et hjem, hvor personlige grænser bestemt fandtes, men alle var ligeglade med dem, og folk vadede ind, når jeg f.eks. var i bad.. en ting, som psykologen har bidt mærke i.

At når man ikke vokser op med respekt for personlige grænser, så lærte jeg at respektere andres, men fik ikke en fornemmelse af at sætte mine egne.. så det har jeg skulle lære. Det har også været et emne i snakkene..

at det var så nemt at overskride mine grænser i alle de år, hvor jeg aldrig havde lært at sætte dem, og det tog en masse personer, fra familie til ‘venskaber’, så bestik af.. indtil jeg mødte Teivi & vi blev stærkere sammen ❤️

Så at man får en balance med at sætte grænser er en stor ting i at få det roligt i følelserne. Folk, der er for kantede med grænser, skubber andre fra sig & folk, der aldrig sætter grænser, bliver desværre udnyttet.. så vi går meget op i balance med alting, når vi snakker 🙂

Og så sagde psykologen også, at det er en ro & følelse af varme og hygge på indersiden.. der skal få de negative stemninger til ikke at påvirke os så meget. Så vi bygger en kontrast til det negative.

Det er enormt trist at gå forbi hjemløse, eller folk på kanten af samfundet i det hele taget.. en ting, der er gået amok her under corona.. og der sagde psykologen, at hvis vi ikke har en følelse af varme & ro & hygge i os, så har vi ikke noget at stå imod med..

og så bliver vi netop fanget ind af den stemning, der er omkring folk med sociale problemer. Vi klarer os godt, Teivi & jeg, fint hjem, godt job til Teivi, min pension er sikker & fast, vi bor i semi-natur..

men vi har været for meget indfanget af folk med sociale problemer, den stemning af tristhed omkring dem.. til helt at kunne nyde vores egen situation. Psykologen sagde så, at det er okay selv i corona-tid, hvor mange får det rigtig dårligt med alkohol-problemer osv..

at der er det okay, at vi klarer os godt, det behøver vi ikke føle skyld over. Vi må gerne nyde det, tillod hun. Og det er netop det, vi skal bruge til at få den følelse af varme & ro på indersiden.

Så vi, ganske rigtigt kan jeg godt se, kan modstå alle de ting, man læser i nyhederne & ser på gaden. For os er det meget sociale problemer, vi bliver påvirket af, at de stemninger er enormt contageous for os..

fordi vi voksede op i selvsamme stemninger & under tag med folk, der har de problemer, har psykologen forklaret.. at man fanger meget de stemninger, som man voksede op med & derfor lærte at fange.

Men at med en følelse af ro & hygge på indersiden, vil vi kunne stå imod det pres, som vi møder ude i verden. Og der er det vigtigt, at vi kom til det her punkt..

hvor vi kunne bruge families telefon-opkald til at distancere os fra dem.. sige at vi ikke kan tage os af deres sociale problemer, at der har vi prøvet alt i de tidligere år, og kan & skal ikke mere.. tidligere når de ringede..

så blev vi suget ind, og det udnyttede de.. at de bare skulle sige noget ‘jeg elsker dig, Søren,’ eller ‘kom og løs vores problemer, fordi vi kan altså ikke selv’.. og så hoppede & dansede vi for dem, hvilket sugede alt ud af os. Vi blev taken advantage of på den måde.

Så der er meget med sætte grænser, vi gør nu, hvor vi skal bruge den her nye følelse af ro & varme på indersiden til at stå imod, når vi får tomme ord som ‘jeg elsker dig, Søren’ .. alt det blabla vi har hørt på..

og stå imod, når vi går på gaden og drenge & unge mænd ikke har nogen fremtid og står med en smøg i is-kulden og ikke har nogen steder at gå hen, og ikke har nogen..

stå imod de negative stemninger og det pres, som bliver lagt på os. Og der er det rigtigt, det psykologen siger, at med det modsatte (varme, kærlighed, hygge) indeni os, der kan de negative ting ikke vade ind, som de gjorde i så mange år 🌸

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s