I skovens dybe stille ro & Det Danske Kongehus 🎄

Hej allesammen 🎄 er I også så klar til juleferie og juleaften & et nyt år? ❤️ Vi har lige set Året der gik i Kongehuset 2020! Sveske lå og sov og hyggede, og vi snakkede om Danmark og så på der, hvor vi boede før. Det var så hyggeligt!

Det er rigtigt, som de sagde i udsendelsen, at i Danmark har dronningen & kongehuset virkelig været et samlingspunkt i år under corona. Og så begyndte jeg også at følge dem på Instagram 🤗

Der er en ting, omkring nationalisme, der startede i Frankrig og så har spredt sig i Europa – og som gør det langt nemmere for os nu i 2020 at putte et flag op, eller like Kongehuset.

For some 3 år siden var der valg i Frankrig, hvor Marine le Pen, der svarer til lederen af Nye Borgerlige i Danmark, så hele den racistiske fløj af parlamentet.. komplet blev taken down & fik næsten ingen stemmer.

Så slagtede England deres racisitiske DF-fløj, og siden fulgte Finland og endda Danmark og andre lande trop. Senest står DF jo heldigvis nærmest til at ryge ud af Folketinget 🤗❤️ Og det er Så skønt ift. for ti år siden, at det danske flag ikke længere betyder DF..!

Vi er faktisk kommet ind i en tid, hvor de racistiske DF-fløje i Europa taber alle politiske valg. Og folk bare ikke tror længere på deres national-populisme.

Og så er det netop, nu når det ikke længere betyder populistisk racistisk DF, at vi kan omfavne Kongehuset & Dannebrog. Og her i Estland har man traditionelt national-dragter & folkedans..

som jeg har en video af, jeg måske poster igen her, for at vise det. Og det var bare tidligere den der national-populisme, men efterhånden har det mere at gøre med museum & udstilling 🤗

Sidste år i februar, på dagen hvor Estland blev befriet fra Sovjet, eller var det fra Tyskland, der er både en dag i februar og en i August, den ene er Tyskland & den anden Sovjet.. men i hvert fald at det slet ikke blev markeret så meget nu.

Og det er godt, at landet også er kommet videre, ligesom at det måske også er på tide at give slip på lys i vinduet, da Danmark blev befriet, eller var det besat.. hvornår er det, man sætter lys i vinduet..

bare det at jeg ikke kan huske hvilken dato, viser måske også at tingen er ved at være længe siden. Og nu når hele Europa alligevel giver slip på den nationalisme-ting. Så kan vi nyde at putte flag på en helt anden måde..

og vi kan nyde opvisninger med folkedans og national-dragter, når det netop er kulturelt museum og ikke aktiv nationalisme 🤗

Det med i skovens dybe stille ro, oppe i titlen, er, at jeg inde i det musik-arkiv, som jeg bruger til videoer, netop har fundet i skovens dybe stille ro 😀 en sang, som jeg elsker, og som vi sang meget på efterskolen, og jeg så har taget med mig som en af mine yndlings-sange.

Jeg kan virkelig se, at også alle de gamle sange, at vi kan meget mere nyde dem & have dem som vores favoritter, når de netop ikke længere er forbundet med nationalisme 🌸

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s