Juletræet på Rådhuspladsen i Tartu er sat op 🎄

Hej allesammen.. i sidste uge havde jeg psykolog igen, og det hjalp meget. Vi snakker jo så meget om krop for tiden, og så har det også handlet meget om sociale forhold – så meget at vi er så langt med hele emnet..

at Teivi & jeg slowly kan give slip på det 🙂 Psykologen siger igen & igen, at der er en masse folk ansat til at tage sig af socialt svage, og vi ikke behøver at care så meget, udover self. at holde dumme partier ude af regeringen.

Og hun siger også, at vi skal bare fokusere på at skabe et roligt hjemme-miljø. Så vi sendte den mail til udlejeren om ham der festede.. og har ikke modtaget et svar direkte, men han er meget, meget pissed, ham der festede..

så måske endda at vi får en ny nabo 🙂 Og så har vi gået en masse ture! Teivi sagde, at afstandene føles kortere i Tartu nu, og jeg føler det også. Og når psykologen også så energi i mig igen, så hun kunne give hjemmearbejde igen..

så må vi virke mere energifyldte, og vi føler det også. I et halvt år fik jeg ikke hjemmearbejde ved vores snakke, for vi havde rigeligt på vores tallerken.

Men det er begyndt at lette ❤️ De siger, at vi kommer til at holde juleaften i minus tyve, og de har sat juletræet op på Rådhuspladsen i Tartu i dag! Vi elsker det! Vi går ned i byen om lidt og kigger på det, og så i dagslys i morgen kan jeg tage billeder!

De er stadig i gang med at bygge julebyen, der åbner på søndag, så det er lidt med biler og en kran til julelys & juletræ lige nu.. men hyggeligt at se det udvikle sig ☃️ I Estland er der tradition for..

at børn sætter deres brev til julemanden i en snor på byens juletræ, og så kan andre familier i Tartu være julemand og give et barn det, som de ønskede sig ❤️ Self. hvis der er husket navn & adresse i brevet på træet.

Der er rigtig mange almindelige breve, og så er der altid nogle lidt hjerteskærende, som tit får deres ønske opfyldt af nogen. Måske især i år, når der har været så meget med sociale forhold ikke kun her, men i alle lande under corona.

Og så er der også altid et lille juletræ med billeder hængt på med katte & hunde i internater, som man kan adoptere i sin familie, det var fra samme sted, at vi fik lille Sveske ❤️ Godt nok ikke fra det juletræ, men fra dem der til jul har det.

Og så er glashusene sat op! Der er altid udstillinger indeni, og så laver de jo skøjtebane i år! Jeg har været inde i musik-arkivet og fundet både gammel musik, julesange & mere lydfiler til videoer til jer.

i dag kommer der også en video lavet til gammel film 🤗 måske er det en reaktion mod alt det booooom techno som verden har været plaget af, men jeg har lagt mærke til, at musik til folk som os, der ønsker et roligt samfund..

at det er blevet meget med et gammelt touch, lidt jazzet og så fra før tiden med elektronisk bas. Det elsker jeg, at de er gået tilbage i tiden og ligesom annullerer det larmende musik 🤗 i dag er det så en julesang, der er med i videoen.

Jeg kendte ikke den sang, før jeg fik musik-arkivet at søge i, men den er hyggelig ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s