Kan slet ikke stoppe med at skrive om sociale forhold nu..❤️

Hej allesammen 🤗 hvordan går det hos jer? Jeg var nede i byen, i Tiger, hvor de har en masse danske juleting! Så jeg lavede en lille julegave (tidlig en) til Teivi, som jeg pakkede rigtig fint ind.

Der kommer også et videoklip på et tidspunkt, af mig der pakker gave ind 🤗 og så fik jeg nogle ingefær-piller, der er helt håndkøb, og virkelig virker beroligende. Plus en snack til Sveske!

Da jeg kom hjem, blev Sveske helt vild, for hun fik papiret fra et julekrus, som jeg også fandt til kaffe, og så den snack-stick til hende, hun kunne slet ikke styre sig og var miav miav..❤️

En anden ting, der virkelig virkelig er synlig.. i går skrev jeg om mængden af hjemløse lige pludselig. Og en kategori mere vil jeg her lige fortælle lidt om..

..mænd og drenge, der er droppet ud af skolen, eller har mistet deres arbejde, og bare foran Kvartal, der er et mall nede i byen, der stod de for hver 3 meter i isnende frost.. det er meget vinter her nu.. og har stået der hele dagen med ingen steder at gå hen.

De er typer, der er valgt fra af kvinder, og det er jo fint, at kvinder vælger fornuftigt – og de står der med en smøg og prøver på at få varmen, intet at stå op til heller ikke i morgen.

Det er dem på grænsen til hjemløse.. den kategori er blevet rigtig, rigtig stor, og det er stort set kun drenge og mænd..

Foran mall nede i byen var der 5 unge mænd i tyverne, der stod på den måde og bare prøvede at få varmen. Den danske vinter er jo virkelig enormt mild sammenlignet med den estiske.. og når det er virkelig vinter her, så må man helst ikke være udenfor i mere end få timer, for ellers kan man dø af kulde.

Så det er ret alvorligt det hele.. og den eneste forskel til andre lande som Danmark, dele af USA eller Australien er vejret.. det bliver hamrende frysende frost her.. og der hjælper det danske klima i det mindste den her kategori af mennesker lidt.

Alle lande ser flere hjemløse end tidligere, men den største stigning er virkelig de her, der har et tag at sove under, men intet at stå op til. Valgt fra af kvinder, drikker for meget, ingen penge, som i virkelig ingen penge, og intet job, og måske lidt teknisk skole, men ellers ikke uddannet.

den kategori er voldsom pludselig.. det er den blevet gennem et årti. Men her i corona er det gået rigtig hurtigt. Jeg vil egentlig bare gøre opmærksom på de her ting, som jeg da kan tænke er synlige for alle.

Psykologen sagde, at når vi selv kommer fra den baggrund, at så er de her sociale forhold mere et emne for os. Men de er jo synlige for alle. Jeg tror bare psykologens pointe var, at vi måske vælger mere at blogge om det, og måske bliver mere påvirket af de her observationer.

Men self. er det kendt stof for alle, når man bevæger sig rundt på gaden i ethvert land nu. Jeg kan så synes, at DR Var rigtig gode til at putte info om det, men så stoppede de somehow, selv om det nok er et af de mest samfunds-relevante emner lige nu.

Men som jeg også skrev i går, så skal vi ressource-stærke jo stadig kunne nyde en skøn jul, og de byggede endnu mere på skøjtebanen nede på Rådhuspladsen ❤️ Der kunne vi så se i Postimees, den største avis her.. man kan skrive kommentarer til artiklerne der..

og der er allerede nu (før den er åben) nogle sociale spændinger omkring den skøjtebane. Det er fantastisk for ressource-stærke, at vi kan nyde julebyen og stå på skøjter – og de andre grupper er så sandelig velkomne, men de har ikke pengene hverken til skøjter eller til at leje skøjter i julebyen.

Samtidig så er stå på skøjter i kategori med ballet, en enormt traditionelt ressource-stærk aktivitet, og mens at de self. skal bygge for alle grupper, også vi 12-tals-personligheder og ressource-stærke..

så er der enorme grupper der føler sig sat til side og provokeret af, at de laver smukt stå på skøjter som den officielle aktivitet til byen. Dog skal det jo ikke tage vores glæde ved at nyde ting som skøjtebanen væk 🌌❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s