Et indlæg om krop & forældres ansvar..🍂

Hej allesammen, jeg har lige snakket med psykologen 🌞 det var godt! Vi brugte hele tiden på at snakke om krop.. og gode forældres ansvar for at lære deres børn at håndtere & genkende behov som at man er sulten..

som et af de mest basale fysiske behov, og også den der grounded følelse, som om at man har rødder, når man er i naturen.. og mærke sig selv i et rum med træer & sol, eller måske sne, som man går rundt i.. alle de sanse-oplevelser..

at forældre har et ansvar for at lære deres børn de ting, så de vokser op sunde psykisk, og psykologen sagde, at det faktisk er en stor del af at være forælder, at man lærer sit barn om sanser & krop.

Hun havde en pointe, som jeg tager til mig, og da jeg sagde det til Teivi herhjemme, sagde hun også, at det giver mening. Jeg voksede jo op med ikke bare at krop blev ignoreret, men at alt, der har med krop & sanser at gøre..

er skamfuldt og skal undertrykkes, for det er beskidt. Så ja, jeg voksede op med ikke at genkende, når jeg var sulten, og alle sanser var puttet under et tungt låg, for det var symbolsk beskidt at være i sine sanser.. som at nyde naturen omkring en og mærke sneen..

og alt, der havde med sex at gøre skulle undertrykkes, og man måtte lære ikke at have med den beskidte ting at gøre..

Psykologen sagde, at når jeg voksede op i sådan en helt lukket boble & blev holdt væk fra alle normale familier, så jeg ikke så hvordan almindelige forældre gør.. og jeg så nu ‘åbner øjnene’ til en hel verden af alt det, som faktisk normale familier gør..

de værdier, som psykologens egen familie har, vi bruger hendes familie meget som eksempel, og at hun komplet lærer sine børn om sanser og går ned og klapper hestene på marken og når går tur i skoven snakker om bladene på jorden og..

en hel verden af, at andre familier har styr på tingene, snakker med deres børn om emner, også sanser og krop og er interesserede i deres børns psykiske & fysiske helbred.. det er vanvittigt at ‘vågne op’ til..

og der var det psykologen sagde, at min rejse i alt det, og mine snakke med hende, er en kopi af det, som psykologer møder, når en patient voksede op i Jehova og så brød fri.. og forsøger at skabe et normalt liv med en normal familie.

Så det gav rigtig meget mening for hende, da jeg sagde, at min familie tilbage i tiden Har rødder i Jehova.. hun snakkede så med mig om, at de forklarer ikke længere deres værdier, tanker & følelser med Gud og Jesus..

det var nogle generationer tilbage, at min familie gjorde det.. men at intet ellers har ændret sig siden dengang. Deres værdier, væremåde og tankesæt er stadig som i Jehova-tiden, de har bare lagt ordforrådet fra sig.

Det giver mening.. den opvækst baseret på skam & skyld, især for at have en krop, og at børnene stod i gæld til deres forældre og skulle leve op til deres væren.. alt det er netop fra dengang, generationerne nu i min familie bruger bare andre ord for det.

Og de mørke ting, der skete i min familie, er også spot on det, som psykologer hører fra klienter, der voksede op der..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s