Vintervejr & lidt mere om følelser ❤️

Hej allesammen! Havde I en god efterårsferie? Her i Estland er det den her uge, der lige er startet i dag, som er ferie. Men Teivi havde så i sidste uge ligesom danskerne 🤗

Også i Estland, der er hele den her ting med alle har ferie på samme tidspunkt slet ikke så stor. Estland er jo kulturelt meget, meget mere individualistisk end dansk kultur er. Så hvor man i Danmark ser meget..

at kæmpe grupper følger hinanden i mønstre i hverdagen, så kan man slet ikke tegne så meget grupperede billeder her 🙂 begge dele har fordele! Det er altså hyggeligt, når samtlige danskere skal se dronningens nytårstale..

eller gå tur i skoven i efterårsferien, den der følelse af, at man er sammen selv med fremmede, den er slet ikke her. Til gengæld er der ikke nogen jantelov så meget her – stræb så højt, du kan, og byg så meget du kan.

Den her meget individualistiske kultur kan så også gøre, at mange ryger af vognen, og man skaber et vinderhold og et taberhold – en ting, jeg skal forsøge lige nu at gemme til andre indlæg 🌞

Det bliver sværere og sværere at kalde det efterår nu! Det er omkring frysepunktet i alle timer, og bladene er der ikke mange af mere, men det er smukt i naturen, og vi hygger med stearinlys ❄️ Og så er det jo snart jul!

Kan I huske, jeg har skrevet lidt om, at jeg i en del år spillede violin? Det var noget, som jeg blev tvunget til af min mor, som ville vise, at vi ikke var så lave, som kommune-sager & omgivelser tog os for (men kommune & omgivelser havde jo ret!)..

og siden har Teivi & jeg så bygget noget helt andet, især ift. sociale forhold og familie-kultur ❤️

Men det med violin.. at klassisk musik er set som dannet, så hvis jeg spillede det, så var vi sådan.. det var ret torturerende for mig i følelserne, især da det ikke blev accepteret, at jeg ville stoppe adskillige år i træk, og min mor tvang min arm på violinen for at øve, mens jeg gjorde modstand og råbte, at hun skulle lade være.

Og der blev grinet, når jeg sagde, at jeg hadede det.

For ellers kunne vi jo ikke vise, at kommune-sager var løgn, som socialrådgivere satte i søen for at skade os, fordi de personligt havde udset vores familie til had.. kan I se det, det klassiske paranoidt i forældrene, når kommunen er interesseret.

Så jeg var ret traumatiseret, og da jeg til sidst tvang ridning ind i stedet for violin, mobbede min familie mig massivt med heste-interessen. Så jeg har lavet et kreativt følelses-arbejde 🙂

Baseret rigtig meget på psykolog-snakkene. Gå ned til hestene, som vi har som nabo, og ikke have tankerne rejse tilbage til den mobning, som jeg oplevede. Bare nyde at være mig 🌞 og den musik, der er i videoen..

er en melodi (ikke spillet af mig her), men som jeg spillede netop på violin i flere år dengang. Så det er meget et arbejde med at ikke være bange for traumerne. Psykologen siger, at de kun bliver værre..

hvis man afstår fra at have med oplevelserne at gøre. Så netop f.eks. put den her musik, når jeg har været klar til det 🙂 så det vil betyde meget for mig, hvis I har lyst til at se med ❤️ Tusind, tusind tak!

Og med den lille forklaring på valget af musik & billeder, så er det jo ved at blive helt personlige, de videoer 🤗

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s