Aflyses Golden Fall og bliver til vinter? ☃️

Hej allesammen – jeg har fundet en vlog fra en estisk pige, der lige er flyttet til København til det her semester og startede sin vlog i den forbindelse 🙂 det er super hyggeligt! Og det går faktisk okay med at se den på estisk!

Jeg har jo skrevet meget om Golden Fall, det når alle bladene falder på jorden og skinner gyldent og rødbrunt i sollyset, så smukt ❤️ Det er traditionelt ikke i Estland, men vi havde jo some 4 varme år, hvor blomster kom tidligt & efteråret var langt og netop Golden Fall.

Men det ser mere & mere ud til, at (lykkeligt for klima-emnet) så er tingene ved at finde tilbage til rødderne 🌳 hvor forår & efterår kun varer ca. 3 uger hver, jeg forventede bare Golden Fall igen, når det nu var 3-4 år i træk..

der er jo så meget snak om at de ændringer, der sker, er permanente, men self. så med den rigtige indsats kan de også rulles tilbage ☺️ Og hele den klima-bølge må da hjælpe om ikke andet! Jeg tror også, at bjørnene & elgene ude i skovene liker det, som de er vant til 🐻

Så det ser faktisk ud til, at vi bare får sne & vinter nu ☃️ Og så er det jo faktisk officielt ikke så godt, hvis varme & blomster kommer tidligt til næste år. Rigtig mange estere, og det gør vi også, bruger en vejrside, der dækker en måned frem..

og der skriver de to grader om dagen og frost om natten. Så det bliver vist bare vinter, men – det er jo så smukt ❤️ Og det helt korte efterår, som jo faktisk er det naturlige her, bygger netop op mod en rigtig isvinter med ordentlige minusgrader & halvanden-to meter sne ☺️

Så får vi store istapper, der bliver så store, at det er super farligt, hvis de falder ned, så folk skal ifølge loven fjerne dem, og det gør de også heldigvis. Men smukke er istapper fra tagene jo ❄️ Og jeg kan altid vlogge dem 😀

Jeg har et minde fra vores gamle hjem for 4 år siden, da vi sidst havde sådan en vinter, at jeg stod op og solopgangen var så dybt rød i minus tredive c mens støvsne faldt, og jeg tog billeder ☺️ Og samme vinter..

var jeg nede ved vandet, da solen stod op i isnende frost, og solen skinnede over den dybfrosne flod.. jeg elsker det ❤️ Og gik hjem og spiste grød til morgenmad og viste Teivi alle billederne ☺️ Jeg vil det igen!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s