Jul & sne kommer tættere på 🎄 Christmas & snow coming closer

Hej allesammen ☺️ Jeg snakkede med psykologen i onsdags, og det var en supergod snak! Hun gav os svarene på en del spørgsmål, som vi virkelig har grublet over.. men jeg tror, at det bliver for specifikt om Teivi & jeg, og mindre relevant for jer, hvis jeg skriver det ud. I hvert fald store dele af det.

Det ville også blive meget langt. Men hvis jeg finder en måde at gøre det relevant for alle, så kan det nok ske.

men! Jul & sne kommer tættere på 🎄 det er Meget Golden Fall nu, og rigtig mange gyldne blade ligger efterhånden på jorden. Det er Så smukt! Inde i vejrudsigten er de også begyndt at gøre det til det her solrige efterår nu 🍂

Teivi & jeg snakker en del om, at det er vores favorit årstid lige nu. Det er mere stille i Tartu, fordi det er koldere, og det bygger i år op mod en ægte isvinter, jeg elsker det. Det er måske 4 år siden, vi sidst havde en traditionel isvinter..

det er Så smukt, når solen står op i minus tredive grader. Så bliver det det her isnende frost i helt rødt sollys, og solopgangens farver bliver altid meget intense i så meget kulde 🌞 jeg savner det!

Og kæmpe istapper, der hænger overalt.. og at man kan være ude i bidende frost på niveauer, der aldrig opleves i Danmark, og så komme hjem til Teivi’s hjemmebagte brød og lave suppe ☺️ Jeg glæder mig!

Jeg har heller aldrig rigtig prøvet videokameraet i det ☺️ Sidste år var det jo barely vinter.. det var helt mærkeligt, og også lidt bekymrende ift. klima.. men godt hvis tingene kommer tilbage til normalt.

Men.. en ting, jeg kan sige lige nu ift. psykolog, er, at de sange jeg har fundet på det seneste, at efter psykologen så jeg pludselig, hvorfor jeg har fundet dem.. der er en helt rolig om ‘I wanna sit with my enemies. And say to them we should have done this before’..

jeg kan godt prøve på at sige lidt mere, måske noget af det generelle 🙂 at hele den væremåde, som vi har været så forstyrrede af, med natklubber og drikke, og bombom techno fra biler og rygning..

psykologen forklarede, at på det seneste har de haft en bølge af selvmord blandt patienterne. Efter at natklubber og alkohol blev restricted pga. corona. Hun forklarede så, at når de ting betyder så meget for den her gruppe.. deres alkohol og smokes og natklubber og macho biler..

så er det fordi, at de har intet andet. På det seneste har de heller ikke et job, de af dem som havde det før. Alt andet er fejlet i deres liv, og de har kun alkohol & party. Hun sagde, at det er et græsstrå, som de hænger i.. og hvis det knækker, som når natklubber lukkes nu..

så har de ikke mere, og folk der har nothing & nobody begår selvmord. Så det er farligt ift. den ting at slukke for deres væremåde. De har ikke andet, og folk der ikke har nogen og noget begår selvmord.

Det kan lyde som et dramatisk statement, men psykologen sagde, at det er meget virkeligt & real. Også på hospitalet har de haft en bølge af selvmord, efter samfundet puttede et låg på de her gruppers væremåde.

Mit spørgsmål til psykologen in the first place var hvorfor man ser ting som smadre bymidter over ‘vi vil have vores natklubber åbnet igen’.

Den her viden var meget overvældende for Teivi & jeg, og vi snakkede om, at det er et helt andet univers at leve i.. at mens de ikke har noget fundament under sig, og hænger løst i et spinkelt strå uden noget som helst under fødderne..

at så står ressource-stærke, især i det her corona, på en platform af metal, og hvis vores hænder giver slip, så står vi lykkeligt på den her platform, der helt trygt & helt stille og roligt holder os oppe. De to universer er kommet over et årti..

men den allerstørste del er skabt under corona, jeg har jo skrevet lidt om, at corona mest har forstærket Meget nogle effekter, der allerede har været i gang i ti år, men hastet dem op dramatisk hurtigt.

Psykologen har også sagt før, at det netop ville hjælpe os at se, hvordan de her grupper i samfundet har intet.. kun deres drikke & natklubber og macho-biler.. og at de ting endda for dem selv føles at have intet.

Hun snakkede så om, at det skal lades op til deres nærmeste og folk som psykologen selv & organisationer at do the caretaking. At det balancerede for folk udenfor, som os, er at prøve på at tænke ‘det er det sidste strå, de holder i, før selvmord, og et strå holde en hel person er meget spinkelt..’

..når vi oplever den væremåde, der har været Så forstyrrende at være omkring. Men at vi ikke behøver at tage det på vores skuldre, hun sagde, at det ville være submissivt at gøre.. men give det et forsøg at bare prøve på at være forstående.

Alt andet i deres liv er fejlet, siden de blev født, har psykologen sagt. Og at de kun har oplevet nederlag, aldrig andet.

Selv om (som psykologen også sagde) at deres party behavior virkelig, virkelig er forstyrrende, gav hun os ret i. Men bare prøve på at være forstående, med hendes forklaring på den væremåde in mind.

Så for en afslappet jul & sne og først smukt Golden Fall & kærlighed ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s