Status på sociale spændinger – det går hurtigt lige nu!

Hej allesammen 🙂 jeg skal forsøge på ikke at snakke politik, men mere sociale forhold & kultur. Har I også lagt mærke til, at der især her under corona bliver et massivt udvidet gab mellem dem, der klaret sig godt og så dem, der ikke gør?

Det har varet i et årti, som jeg har skrevet en del om, men hvad er så status lige nu, i juli 2020? For det går hurtigt lige nu, tit fra uge til uge.

I går var der en artikel om i Postimees, der er den største avis her, at de allerstørste fyrings-runder går i gang nu, og jeg har set det også i DR. Det er i hele verden.

Det, der er sket, er, at Trump ikke har styr på at sikre USA, og det påvirker hele verden. Og så også at uanset om en virksomhed har en stor, eller lille økonomi, så vil deres bankkonto med save up være tømt på ca. den samme tid.

Og den tid er et halvt år, som vi ser nu efter netop et halvt år med corona. En ting er så, at det er andre jobs end direktøren, der forsvinder. Det er f.eks. mekanikere, salgs-assistenter, jord- og beton-arbejdere osv.

Så det giver i sig selv et meget stort gab mellem top og bund, for såkaldte white-collar jobs som læge, forsker og advokat har det fint.

Samtidig er der et kulturelt pres fra verdens Hellerup’er & nedad i samfundet. I morges var en artikel i Postimees, og igen kunne den have været fra ethvert land, men at natklubber ikke hører hjemme i et samfund, sagde den estiske kulturminister.

Han sagde det så høfligt, at ‘et sted hvor man tager stoffer & hører techno ikke ligefrem er den ønskede kultur’. Og de største masser i verden er de seneste få år blevet komplet enige ❤️

Der er også et kæmpe ønske især i Europa for cykler i stedet for biler, og selv i USA er sket det også, at det bliver in at cykle, men der kan afstandene self. være for store til det 🙂 Men hvis købe en bil nu i juli 2020, så er den generelle værdi i verden nu..

at have BMW og macho-muskel-biler gå konkurs, som Audi.. det sætter den nederste del af samfundet under et mas.sivt pres! Deres kultur er uønsket & deres jobs er væk.

De spejler sig meget tit i deres macho-bil, og ser biler som en del, af dem de er. I den kulturelle elite er biler bare et transport-middel, og værdien nu er at se biler som kun det. At de kan få en fra A til B.

Så alt, de her personer gør & står for, er ift. verdens værdier nu dybt forkert. Og det er blevet meget, meget under corona, hvor netop værdier som hjemme-hygge også fredag aften har taget over – i ens hjem, der helst skal være hyggeligt & feminint nu.

Der sagde psykologen, at man kan godt på samme tid synes, at det er godt, at natklubber, stoffer og hårde biler forsvinder.. og så samtidig sætte sig ind i den smerte, det giver et menneske, når alt hvad de er, er uønsket.

At man kan godt (og det er nyt for også mig, givet af psykologen) være så lettet & glad over at bestemt væremåde, larmende natklubber og stoffer, og bilræs forsvinder.. og så tænke at det ville være enormt smertefuldt også for en selv, så også for dem..

hvis alt, man kender, alt man er, bliver skudt ned af samfundet & smidt i skraldespanden ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s