Skøn udvikling i Estland ☺️ Vi mødte en, der bærer burka ❤️

Hej allesammen.. der sker virkelig ting med verden! Og der sker især ting i et land som Estland, der verdens-historisk er et af de interessante lande, senest nu tiden efter Sovjet.

Da vi flyttede hertil for seks år siden, og især i ferierne her inden det, herskede Sovjet tiden stadig mindset-tankesæt wise. At homoseksualitet ikke findes i landet, at kun 1 nationalitet hører til i hvert land, og bliv lige hjemme allesammen.. men der sker ting!

Gigantiske ting, der er næste kapitel i verdenshistorien ☺️ For ikke før nu slutter Den Kolde Krig – nu hvor Sovjets ‘værdier’ forsvinder i befolkningen.

Teenagere her er skønne som i resten af verden – mange af dem. Med klima-demoer med Greta Thunberg, veganere & vegetarer osv. ☺️ Lidt afhængig af, hvilket område man er i, men det gælder jo overalt..

også i Danmark at de her positive værdier med pro-everything, klima & sundhed også noget afhænger af området.

Og det er både, at amerikaniseringen har spredt de gode værdier som en flodbølge i unges hoveder i hele verden ☺️ Og så også at man i Estland er begyndt at se langt mere diversitet –

i Sovjet spærrede man handicappede inde for ikke at skæmme gadebilledet, nu er en i vores område i kørestol, jeg ser tit botilbud på skønne udflugter til botanisk have og meget andet ☺️

Engang var der endda et træf i Tartu for kørestols-brugere ❤️ Og for to dage siden havde vi en skøn oplevelse ☺️ Som virkelig illustrerer, at Sovjet-tankesættet går væk.

vi mødte en skøn kvinde, der bar burka 🌞 og det var så fedt at se, ligesom i Vesteuropa, og det er bare Vesten, der træder ind her ☺️

Nu har de også lavet vejarbejde i midtbyen, så bilerne må finde et andet sted at køre, for de har lavet cykelstier og gå-steder i stedet for – hvis I har været i Odense, så er det samme mønster, de arbejder ud fra i Tartu lige nu..

hvor hele bymidten er som Strøget i København, eller netop bymidten i Odense, hvor der slet ikke er veje stort set, men man går & cykler ☺️ btw, det har jeg altid elsket ved Odense, at i en firkant på en kilometer hver led i bymidten, kan man næsten ikke køre i bil, for det hele er gågader.

Teivi & jeg gik en så rolig og smuk tur i aften, der er Så grønt med de tusinder af træer i Tartu – lad os håbe, at Danmark også får den værdi ikke at fælde træerne..

Og snakkede om drømmehjem – en type, der slet ikke er bygget i Estland indtil nu, men.. for to år siden gik vi i midtbyen & snakkede om, at bil-kulturen aldrig slutter i Estland, og at de aldrig smider bilerne ud.

Vi har også snakket om, at det bare gik for langsomt med at bygge diversitet med skønne indvandrere, samme køn der kysser offentligt osv. Men så se nu bare to år og en amerikanisering / globalisering, coronakrise & alderdom tage mange af de gamle generationer senere.. ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s