Før midsommer i den estiske natur 🌞

Hej allesammen.. hvordan skal I holde Sankthans, nu når der er corona? I Estland er de store mere offentlige arrangementer aflyst, selv om Jaanipäev (Sankthans eller Midsommer)..

er en kæmpe ting som i Sverige 🌲 estisk kultur er meget inspireret af den svenske, og naturen er den samme her, så det er naturligt, at man over tid har bygget nogle af de samme traditioner.

Astrid Lindgren fangede kulturen så fint i Bullarby! Det er så den mere traditionelle kultur, der var før Sovjet indtog landet, og senere amerikaniseringen kom. Men til højtiderne som Midsommer..

bliver der holdt meget fast i det, i hvert fald nogle steder ☺️ Unge er så begyndt at have det lidt som en drikke-fest, men mange steder finder man stadig folkemusik og alt det Bullarby 🌲

Jeg har opdaget (!) et kæmpe naturområde med natur som i Sverige, der starter lige udenfor Tartu! Og det var fantastisk at cykle igen! Jeg har ikke siddet på en cykel i otte år, for man gjorde det bare ikke i Estland..

indtil i år. Det var fantastisk at cykle fri af alle bekymringer over engene og ned mod birketræer, og jeg fandt en lille sø, der var så fint ❤️ Jeg har altid elsket at cykle & tog også tidligere på ture ud i naturen tilbage i Danmark..

og så gøre det her er virkelig en oplevelse også 🐻 så de bedste 58 euro, vi har givet ud nogensinde, er virkelig, at vi fik cyklen lavet, jeg elsker det!

Alle de steder jeg kan tage hen med kameraet nu! Jeg skal nok finde tilbage til botanisk have og indre Tartu også igen, men lige nu er det self. spændende at udforske 🙂

Jeg har lidt på fornemmelsen, at der er Rigtig mange steder at tage hen lige omkring Tartu. Det kan jeg også se, når vi har kørt rundt i Tartu county sammen med Gvido. Man skal kun lige ud af Tartu, og så starter virkelig natur.

Jeg var nede på engene, der er helt gule nu af sommer 🌼

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s