Super godt for klimaet 🌴 der er bare et men

Hej allesammen.. i det her blogindlæg kunne jeg godt komme ind på corona virus. Men da Sundhedsstyrelsen har opfordret alle til at lade info være op til læger, så tager vi en anden vinkel ☺️

EU vil tvinge dem, der producerer tøj til, at det skal holde længere. Noget HM-tøj holder jo kun 4 vaske! Og jeg kan se pointen, både ift. ikke at bruge penge på alt det tøj mere end nødvendigt.

Og så især ift. klimaet.. tøj-industrien skader klimaet helt afsindigt, og nogle af fibrene der bruges i tøj bliver dyrket, der hvor der før var regnskov. Så jeg støtter det ☺️

Som med så mange andre ting er der bare et men 🙂 lige nu er vi i en verden 2020, hvor det økonomiske skel (og kulturelle) mellem top og bund er som tilbage i 1700-tallet..

der blev fattige bønder inviteret til slottet for at se kongen æde. Uden at de selv havde mulighed for at leve. En verden i 2020, hvor de ressource-stærke har afsindig meget..

og virkeligheden er superbarsk for ressource-svage. I den verden, vil man få tøj til at holde længere – for klimaet, og self. er det en gevinst for alle, at deres tøj holder så længe som muligt.

Men så bliver det også dyrere, og i en verden hvor ressource-svage familier i forvejen kæmper med mad & tøj..

man kan så sige, at de jo lige kan stoppe med at ryge og tit også alkohol, men det gør de bare ikke, er virkeligheden. Smøger kommer først i deres verden. Så man vil se en stor gruppe, der ganske enkelt ikke køber tøj, hvis det bliver dyrere.

Og vi vil se en stor gruppe i bunden, der har endnu færre muligheder. Afhængig af øjnene, så kan det være delvist selv-forskyldt. Men virkeligheden er, at toget er kørt for den gruppe.

De er blevet hægtet af samfundet og balancerer på kanten af det.

Og de ressourcestærke sidder i det varme, skønne tog. Mens de svage ikke fik steget på. Og det løser ikke noget problem at sige, at alle jo bare kunne være steget på toget.

Så jeg kan frygte i hele den øko-klima-bølge som jeg super støtter, at et sideprodukt bliver folk, der ikke længere betaler husleje..

fordi hjem skal være energi-venlige og andre rigtig fine ting. Men vi kan ende med ganske enkelt en enorm hjemløshed, hvor hele familier ender på gaden, når den bare ikke går længere i en verden for ressource-stærke..

der har råd til alle de ting som klima-venlige hjem, tøj der faktisk er kvalitet osv. Og den ER tricky, den med rygning..

for det er rigtigt, at ressource-svage ville have langt flere penge til alle tingene, hvis de stoppede med at ryge. Men det gør de ikke.

Derfor er virkeligheden, at man ikke komplet kan fjerne de billigste produkter, og kun have øko-varer af kvalitet. Som det sker mere & mere. For en stor gruppe er dybt i hverdagen afhængige af det billigste for ikke at blive hjemløse.

Afhængige på den måde at ja, hvis de ændrede sig komplet, så kunne de have langt flere penge, men det gør de ikke.

Og det er ikke konstruktivt, når nogle (typisk Liberal Alliance) siger, at de jo bare kan prioritere deres penge anderledes (f.eks. ikke på rygning). Desværre sker den ting ikke, kære Liberal Alliance. Så vi må gribe det anderledes an, hvis vi vil undgå et boom i hjemløshed.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s