DR: interview om førtids-pension for angst

Hej allesammen ☺️ Jeg ved ikke, om de helt gør det til et tema i DR førtidspension pga. angst, måske førtids-pension generelt.. kan også være at det bliver ved kun den artikel.

Men de interviewer en 21-årig, der som mig pga. angst har førtids-pension. Men! Og her kommer mine meninger ind om at være lige så god som andre bare som man er..

og nogle meninger om ‘at være svag’ ind 🙂 ham i interviewet siger til folk, at han er arbejdsløs, for han ser det som mere socialt godt at sige u-uddannet & arbejdsløs..

end at sige stille og roligt at han har angst, og derfor ikke kan tage et job. Jeg bliver fyldt med meninger her! For det er ikke pinligt at have angst.

Faktisk er det lokaliseret i reptil-hjernen, der er den første del af hjernen, der overhovedet blev skabt i alle væsner, en mia. år før mennesker overhovedet fandtes..

dinosaurerne havde reptil-hjernen, der står for behov som spise, sex, sove.. og for angst / tryghed, så man ikke putter sig selv i farlige situationer. Så det er altså det mest naturlige overhovedet at føle angst 🙂

Så det var det ‘pinlige’ ved at have angst skudt i sænk 😀 så førtids-pension, at det skulle være pinligt..

måske tidligere blev man meget defineret ved sit job, men ikke længere. I 2020 handler det om, hvilken person man er. Og Teivi & jeg er jo et eksempel 🙂

Hendes job svarer til ledergangene i Mærsk, og hun har altså ikke et problem med at jeg er førtids-pensionist, faktisk er det skønt, at nogen altid har tid til overs.

Til f.eks. at gøre rent eller tage os af Sveske.. eller komme ind med snacks til hende i kontoret ☺️

Den der ide om, at andre tager en for noget dårligt pga. førtids-pension & angst.. lad os virkelig mane det til jorden. Alle dem, som er værd at bruge sin tid på, og det er sindssygt mange..

bliver omsorgsfulde og i et venskab eller forhold måske ser det som en udvidelse af deres verden..

at kende en, der har andre udfordringer end de selv har 🙂

Det er så ikke tilfældigt (måske) at det er en ung mand, der går og giver den historie om arbejdsløs i stedet for virkeligheden førtids-pension for angst.

For jeg er stødt på en del mænd i forskellige foreninger for de her diagnoser.. der føler sig ‘svage’ fordi de har angst, og synes at det skal mænd & drenge ikke have.

Og der må de her patienter altså lige vågne op til 2020! Aldrig før har der været så meget pres på mænd & drenge for netop at lægge deres maskulinitet væk.

Jeg må sige til dem her, at mens de holder angst skjult for ikke at blive set som en taber.. at en historie om arbejdsløs, u-uddannet & klassisk maskulin virkelig ikke øger det sociale for dem nu i 2020 🙂

Man kan heller ikke holde de her diagnoser skjult. Folk kan sagtens mærke på en, at noget er up, og så laver de deres egne historier, om hvorfor man mon er anderledes..

og der virker det bare sådan, at hvis man ikke selv fortæller om sine diagnoser, som man lige så godt kan opgive at skjule.. de er jo i væremåde.. at så bliver det ikke en fin lille, lyserød historie..

folk selv strikker sammen, om hvorfor man mon er anderledes 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s