Psykolog om angst: bange for igen at være uden kærlighed ❤️

Hej allesammen.. jeg snakkede med psykologen i dag, og måtte ind at sove i 3 timer efter, men det var så godt ☺️

Hun sagde, at vi virkelig har taget situationer i hverdagen i vores hænder, og gjort det vi kan for, at de ikke skal kræve så meget. Og hun sagde også, at det skulle blive meget bedre nu efter det her vilde halve år ☺️

Og så om angst.. Psykologen har tit forklaret det med, at angst virker som at stå på en banegård, og helt uden at tænke hoppe på det første tog, så snart det ankommer..

et tog fyldt med angstfulde-tanker og så automatisk & uden at tænke rationelt.. blive kørt længere og længere væk, fra det der faktisk foregår. Et eksempel..

hvis nogen siger, at de har en lidt dårlig dag, og man har omsorg for personen, så kan angst-toget sætte ind, og stopper man ikke sig selv fra at hoppe på det..

så kan man tænke længere & længere ud i, at personen har det rigtig, Rigtig dårligt.. og til sidst at de måske er selvmordstruede & man kan blive bange for det..

Helt absurde tanker at blive kørt væk i, når personen jo faktisk bare sagde, at de har en dårlig dag 🙂 Men sådan virker angst-diagnose i hvert fald hos mig.

Der gælder det netop om at forblive i virkeligheden, hvad sagde personen faktisk.. og så få øje på, at det de sagde slet ikke matcher angst-tankerne, der satte ind.

Vi snakkede også om, at hvis jeg kommer til at hoppe på det tog med de angst-tanker.. hvor kører det mig så hen? Og psykologen forklarede, at det i hvert fald for mig..

kører mig tilbage i de følelser, jeg havde i barndommen, hvor jeg var ikke-elsket, alene, selvmordstruet, uden omsorg, uden nogen der gik op i mine følelser.. de ting begynder jeg at føle igen så, skabt af minderne om det..

Pga. angst-diagnose hoppede jeg på det tog med de tanker, når noget trickede det, og kørte mig tilbage i gamle følelser, hvor jeg var så ked af det, u-elsket..

og at jeg så kunne blive meget bange for at ende der igen i livet. Så jeg skal mærke, at det gamle ikke kommer igen. At jeg nu kun har minder om at have følt alle de ting.

Og at de minder kan føles mindre farlige, når vi kigger på dem hos psykologen.

Så hvis de gamle negative følelser popper op i mig igen.. at så er jeg bare kommet til at hoppe ud ad den tangent, det tog med alle de tanker, der har kørt mig til det angstfulde sted.

Vi skal så arbejde på, hvad jeg kan gøre ved den her automatiske reaktion, der var at køre ud af det angst-spor, når noget trickede. Se..

at alt det ikke er nu i 2020, vi er beskyttede mod dårlige ting nu, så jeg behøver ikke at blive bange for igen at være f.eks. uden omsorg. Vi er trygge nu 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s