Empowerment – finde løsninger, der bare er i ens egne hænder 🌸

Hej allesammen, så er der lidt flere tanker, også efter at jeg snakkede med psykologen i dag.

Hun går rigtig meget op i, og det gør vi også.. i første omgang at vi tog magten fra vores familier & hen til os ved at lave bloggen her ☺️

Og så nu, når hele det emne er trådt i baggrunden.. i hverdagen løse så mange ting som muligt ved noget, der bare er i vores hænder. Kender I det engelske ord empowerment?

Det kan defineres på en mia. måder. Den mest hverdags og mest brugbare for ikke-forskere er, at man tager tingene i sine hænder, lærer sig nogle evner, gør sig økonomisk uafhængig af andre..

og i det hele taget at man enten som enkeltperson, eller som os kan finde løsninger på hverdags-problemer, der hverken (for os) kræver involvering fra vores familier..

eller som her vores naboer, hvor vi ud af egen ide får lyd-isoleret vores lejlighed.. når det nu også er os, der har angst-diagnose og for Teivi arbejder hjemmefra..

og derfor har brug for ekstra ro 🌸

Det har også meget med feminisme at gøre self., empowerment. Tilbage i 60’erne at kvinder gjorde sig økonomisk uafhængige af mænd..

en bølge, der er fortsat op til i dag, hvor kvinder skønt & heldigt er helt uafhængige af nogen som helst, og derfor skønt kan vælge og vrage, i hvem man gider at være sammen med 😀

Men det er der så en gruppe, der ikke er tilfredse med.. dem, der bliver valgt fra som partnere.

Vi snakker meget om det her empowerment hos psykologen, og det er en strategi til at håndtere en kompleks verden her i 2020, at man selv på egen hånd kan sætte skibe i søen, der løser tingene 🦋

Især i en verden hvor en stor gruppe er ressourcestærke & helt med på kompetent samarbejde om at alt bliver kvalitet omkring dem. Og så en meget stor gruppe..

der i væremåde, tankesæt & holdninger bare er lidt tunge at danse med. Og mens at empowerment i fællesskab blandt ressourcestærke er superfedt..

så kræver en løsning nogle gange at alle åbensindet & ressourcestærkt bidrager til at løse et problem.. og der vælger vi tit at være lidt selektive i, hvem vi finder løsninger sammen med 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s