En dyr finanslov – men er det andet billigere & lettere? ☀️

Hej allesammen.. Danmark har fået en finanslov, som ministeren lige sagde! Og det er godt, for vi så jo USA lukke ned, da de ikke kunne lande en. Der er så en analyse, at det er en meget dyr finanslov.

Der inkluderer rigtig meget velfærd ☺️ Og jeg har været meget i tvivl om en ting, men jeg tror, at psykologen i fredags hjalp mig til at sætte lidt samfunds-tanker på plads, hvor vi snakkede om det.

Teivi & jeg har jo kæmpet rigtig meget med de her techno-typer wruun wruun i bil med beat ud af sideruderne, og undercut & lyserødt hår, smøger og det hele. Og..

det var ikke nemt, når det var overalt, og så som jeg skrev, er der er nu lagt et låg på deres kultur.. det har ressource-stærke lagt på.. så der er blevet stille på gaderne nu, for det meste.

Og vi ressource-stærke vandt den kamp, så de her ikke længere er forstyrrende, nu sidder i deres køkken hjemme og drikker i stilhed. Og vi er glade for, at der er stille på gaderne, men det er komplekst ..

for det er dyrt mennneskeligt for en stor gruppe, der har fået det rigtig dårligt, og det er dyrt for samfundet, når folk falder. Rigtig dyrt.

Men der var også et væremåde-problem hos den gruppe at lægge et låg på, så selv-kritikken hos os ressourcestærke skal heller ikke være total 🙂

Men set i det lys, at der virkelig blev skåret i velfærden i hele verden i det årti, som vi forlader nu.. og der nu for mia. bliver rettet op på den velfærd..

at der var tanken, at man sparer penge ved at skære, for velfærd koster penge.. men er det så billigere nu, opdager samfundet, når en kæmpe gruppe, der er faldet, har brug for sociale ydelser..

socialrådgivere, alkohol-behandling, psykiatri.. det er for alvor dyrt! Så det kunne da være interessant at se, om det ikke var en meget kortsigtet ting at skære i velfærd for at spare nogle hurtige penge i løbet af årtiet.

Hvis vi helt fra starten kunne have løftet den her store, men problematiske gruppe af personer.. både menneskeligt & økonomisk havde det været så meget bedre ☀️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s