Der har været stille siden midt juli 🙂

Hej allesammen.. måske kan I huske, at omkring april & maj kom den final kamp som i Ringenes Herre.. mellem de to kulturer, der er i verden nu, efter at de nationale kulturer er blevet udvasket af globalisering.

Det, der kom med globaliseringen, var en kultur hvor de stærke går op i skolen, får gode jobs, spiser supersundt & derfor faktisk ser fornuftigt sunde ud.. osv. De ender også med at have pengene i verden..

og dermed adgang til samfundet. Teivi & jeg snakker meget om, at alt koster lige et par euro eller kroner nu.. og uden det, må man nøjes med at blive klippet hjemme uden det heldigste resultat..

og spise kun så man bliver mæt, men ikke noget god mad, fritidsaktiviteter skåret væk osv. og så en gruppe..der er ret stor..

der tidligere drak en masse penge op, med lyserødt eller grønt hår & syv børn ung mor osv. og skiftende kæreste hver anden måned.

De to evt. tre kulturer, der hænger sammen med ens opvækst & med økonomi i familien, er kommet supermeget af globaliseringen.

Og det var deraf, at Paris blev smadret i gadekampe mellem top & bund i samfundet..

og også her i Estland kom det ud i massive spændinger på gaden, man mærkede det i luften overalt, mellem dem der klarer sig godt og dem, der ikke gør.

og den kamp kan jeg se nu, når jeg kigger tilbage på sommeren, havde sit endelige opgør fra april til midt juli, og så blev der stille. Paris bliver ikke længere smadret..

og pga. dårlig økonomi i familierne & social fordømmelse, får man ikke længere røg i hovedet på gaden, og der er ikke nogen, der længere går rundt med beat soundtrack bragende ud..

når de går rundt på gaden, og man ser ikke længere neonfarvet hår.. for de typer, der har det, har ikke længere råd til at være en del af samfundet, og er ikke accepteret i samfundet..

så de sidder hjemme, og har ikke længere penge til smøger og alkohol og hårfarve.

Og jeg har det jo komplekst med det. Dels er det skønt, at den der endelige kamp er færdig, for det var hårdt. Det social fight 24 syv overalt på alle gader & i alle huse.

Vi fik presset en genbo til at tage sine stoffer & brage techno ud nede i ghettoen.. ikke gøre det her. Og nu holder han sig væk. Og jeg snakkede med psykologen om..

at de her typer aldrig har oplevet andet end nederlag, lige fra skole til opvækst og kærlighed og alt. Og hvordan løser man det her problem..

at hvis den store gruppe af personer har penge & adgang til samfundet.. at så bruger de ikke pengene på varmt tøj til børnene, uddannelse, sund mad.. men på benzin til bilræs..

og neon-farvet hår der holder dem ude af jobmarkedet, rygning til skade for også deres omgivelser..

det er en svær ting at danne min mening om, for jeg støtter at folk har adgang til samfundet, og at de kan klare sig.. men jeg støtter ikke bilræs, rygning, en masse alkohol & party til gene for naboerne.

Så hvis bare pengene ville blive brugt fornuftigt 🙂 et svært emne kun at have en enkelt mening om 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s