Hygge afslutter Den Kolde Krig her ❤️

Hej allesammen, og så god weekend, har I planer? Vi skal faktisk intet, virkelig, intet.. så der er åbent for et roadtrip ud i naturen eller noget 🙂 det føles skønt !! ikke at have et projekt i Teivi’s karriere, eller et hastemøde eller..

Virkelig, en hel weekend der bare er fri! Så vi bager brød, som vi får engang til midnat, og jeg følger alt det dramatiske i Venstre, selv om jeg ikke ville stemme på dem 🙂

Men hvis Løkke bryder fri og starter et helt nyt parti sammen med mange Radikale og de socialdemokrater der går op i at være sød ved udlændinge.. så ser det jo meget fornuftigt ud det hele 🙂

Hygge har spredt sig i verden! Jeg ved ikke, hvor meget folk i Danmark selv opdagede det, for der skete jo ingen ændringer.. men hygge var ikke i verden før udover i Skandinavien, og nu er det.

Og det er en powerful ting, det hygge. Jeg skal prøve at sige det kort. Før var en normal joke i Estland at vi skal skyde problematiske mennesker..

det ville esterne ikke sige nu 🙂 det var også normalt, at når man spurgte om noget i en butik, så sagde medarbejderen jeg gider ikke snakke med dig, kan du da ikke se, jeg laver noget andet..

Tusind tak! Jeg var chokeret første gang jeg var i Estland og også lidt anden gang. Nu er der kundeservice, og vi får emails med mange tak for din bestilling. Før fik man ‘palun!’ der betyder ‘her! gå nu hen og tag, det du bestilte. Og pis så af’.

Og før truede problematiske og udsatte mænd med at køre en ned i lyskrydsene.. nu er der cykler, og de holder tilbage, og bilister gør en ære ud af at være forsigtige..

så man kan føle sig tryg som fodgænger ❤️ Folk tænkte ikke på andres følelser for i Sovjet, der går væk nu til fordel for hygge..

der var det kamp for at overleve, alles kamp mod alle i samfundet.. så det var en selv først. Og kun en selv. Hvis andre går ned med nakken så en fordel for mig i at komme frem.

Det var den kultur, Sovjet skabte, og som Putin holder ved lige i Rusland (og som jeg skrev om i går, at den russiske befolkning i Estland ønsker igen her).

Men hygge har vundet til sidst 😀 det, jeg har prøvet på at vise, er hvordan hygge virker som et hjerte, der holder strengene sammen. Så folk ikke tænker ting som at problematiske mennesker skal skydes..

Og så de prøver på at give et venligt svar, når nogen spørger i butikken osv. Og hygge handler meget om samvær, hvor man går op i at andre også har det godt ❤️ Det er jo modsat af Sovjets etablering her..

der netop nu i 2019 går væk, præcis 30 år efter at Sovjet brød sammen, så en generation senere. Der er en hel generation her nu, der er født efter Sovjet..

eller som Teivi var lille da samfundet skiftede, og vi unge tror på hygge 🌹 så hygge er en magtfuld ting! Den bliver her i Estland brugt til endelig at afslutte Den Kolde Krig & skabe i stedet.. netop hygge ❤️

Og det har været & er sindssygt spændende at følge verdenshistorien udfolde sig og være lige i det 🙂 Den Kolde Krig slutter nu, i hvert fald i Estland.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s