Lettet at jeg ikke skal bruge min energi på det mere 🌴

Hej allesammen, omg hvor er omsorg vigtigt! Jeg har re-defineret sammen med psykologen den der med elske sig selv, for hvad betyder det endda.. men have omsorg for sig selv 🙂 så det vil jeg skrive om.

Hvad gør I for at drage omsorg for jer selv i hverdagen? Der kan self. være de ekstra ting som at tage til en koncert, men jeg tænker mere dagligdags sundhed.

Det her med, som jeg ikke voksede op med, men lærer nu senere.. at være sin egen gode forælder, hvor man gør ting i dagligdagen, fordi de er gode for en psykisk & fysisk.

Og ikke gør alle de usunde ting.. og det kan faktisk være sundt nok at spise kage, for nyde er psykisk sundt 🙂 og nyde et enkelt glas rødvin er også psykisk sundt, så det skal bare være balanceret..

så er langt de fleste ting faktisk sunde nok. Det er også tit, at mens biler ikke er sunde at være omkring, så muliggør de jo smukke ture som vores roadtrips ud i naturen.

Så det er plus og minus ved alle ting, og bare plusserne er klart størst 🙂 jeg har så haft rigtig mange tvangstanker, fra min ocd sygdom, hvor jeg er blevet besat af emner.

Og så lærte psykologen mig, at de strategier, man kommer op med for at løse det, faktisk er helt forkerte. Men det er ikke kun mig 🙂 tit prøver man, og det gjorde jeg også, f.eks. på at finde et bevis fra forskning..

på at det emne man er blevet besat af er på en bestemt måde, f.eks. at status på kønsroller i 2020 er på en bestemt måde i verden nu. Det har været en af mine besat-emner..

og mens at man kan udvikle sig & lære helt enormt af at blive besat af et emne, så kræver det alt ens energi, så man går drænet i seng kl. 20 og ikke kan mere, så sover dårligt, hvis overhovedet..

fordi man ligger i sengen & ikke kan give slip på emnet, så man tænker til kl. 4 om morgenen & bliver frustreret over en selv.. og har måske så en dag i gymnasiet kun timer senere. Smukt 🌸

Og der sagde psykologen, at det er helt andre metoder end desperat at søge efter f.eks. et forsknings-bevis på, at det man tænker er rigtigt.. at der skal til for at løse tvangstanker.

Det er netop, som der i starten da jeg skrev.. at man skal lære at drage omsorg for ens følelser, og lade ens tanker mere passe sig selv. Reel omsorg for en selv skal handle om, at man har det dårligt under tvangstankerne..

og ikke om det, man tænker om besat-emnet, mon er rigtigt. Og i takt med at jeg mere & mere lærer at drage reel omsorg for følelserne, er det bare så lettende..

at jeg er vokset af den besættelse af emner, men også nu at jeg ikke skal være så drænet hele tiden mere ❤️ At jeg har batteri psykisk til at lave ture ud i Tartu, når vejret er godt..

og ikke skal tænke rigtigt på, om jeg nu mon også kan klare det oven i tvangstanker. Så det der med.. at jeg bestemmer nu sammen med Teivi, og ikke føler mig styret af de sygdomme.

Og det er da helt absurd, at min far blev ved med at sige til mig, at jeg skulle styre sygdommene og ikke omvendt.. når det var mine forældres egen mangel på omsorg for sig selv & deres børn..

der fik mig til aldrig at have redskaberne til at håndtere hverdagen, og at jeg skal lære det hos en psykolog som voksen. Men sådan er det, og hverdagen er heldigvis god nu 🌴🌴

Men det er meget nemt for ham først at have skoset sit ansvar som forælder i alle år & så klandre sine børn for ikke at have lært det, som forældre skal støtte børn i at få styr på 😀

Men vi fik styr på det nu, Teivi & jeg ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s