Psykolog: it’s okay to have needs 🙂

Hej allesammen.. jeg skal fortælle jer en lille historie 🙂 men først kan jeg da spørge, om I kender til det her med, at det kan være så svært psykisk at stand up for..

at nogle gange gøre sine egne ting, og måske glemme andres behov i et øjeblik, og skabe noget mig-tid..

hvor man måske bare går en tur.. men faktisk alene for at genoplade sine batterier ❤️

Jeg voksede op i et tankesæt, hvor der kun findes to ekstremer.. enten ekstrem egoisme hvor alt handler om at opfylde Mine behov (mine forældre & søskende, deres behov)..

eller helt opgive egne behov for at opfylde andres, der er den anden ekstrem, som jeg havde rollen at være i. Og det lærte mig, at der kun findes de to ekstremer, og ingen af dem er overhovedet sunde, kan jeg jo se nu ☀️

Så sammen med psykologen prøver vi på at ændre den usunde tænkning, der blev puttet i mig.. for der findes jo et helt & smukt spektrum imellem.. hvor man netop er sin egen gode forælder..

hvilket self. inkluderer også at tænke på andres behov.. men uden at opgive sine egne også.. for hvorfor skulle man selv være mindre vigtig end andre, når alle i sidste ende er en person 🙂

Og hvad der er balanceret kommer også an på situationen. Og skifter fra situation til situation. F.eks. om man er i et klasselokale, eller derhjemme, eller..

Jeg er i gang med at indse hvor psykisk syge min familie er, og jeg har jo også mine diagnoser, men jeg tager min medicin, snakker glad’t med psykologen..

og er lykkeligt gift & er ressourcestærk, så jeg kan gå efter de mål jeg sætter 🙂 et helt andet liv 🌸 hvor mit mål nu er virkelig at indbygge den her nye tænkning i min hverdag.

Og at vi tog væk til Estland var bare helt udramatisk at være vores egne gode forældre, der går op i at vi er lige så meget personer som alle andre, der self. også nogle gange tænker på..

bare hvad man selv har brug for, og have det gå hånd i hånd med hvad nogle andre har brug for.. og ikke alle andre 🙂 balance.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s