Psykisk øvelse.. ligesom når man skriver en roman 🌸

Hej allesammen.. næsten alle har på et tidspunkt prøvet på at skrive en bog, en roman, har I også? 🙂 især blandt unge & folk der lige er blevet pensionister er det ret populært..

og mens at næsten ingen faktisk bliver udgivet, og kun lidt flere lykkes med at skrive manuskriptet til ende.. så er roman-skrivning en psykisk øvelse. Der er self. det..

at man bruger sin fantasi ud i felter, man ikke kender til daglig, og at man måske bliver stolt 🙂 og så er der en ting, der står i de bøger om skrivning, der er på et højere niveau..

så hvis du vil finde om det, så enten højt niveau skrivebøger, eller artikler. I hvert fald, at når man skriver om en karakter, eller som jeg det seneste døgn..

læser artikler & skriver her i bloggen om de her enormt udfordrede mænd i en verden, der ikke er for dem..

at det så er en øvelse i at sætte sig udover sig selv. Man ser jo normalt verden gennem sine egne øjne..

uanset hvor empatisk & forstående med fantastisk indlevelse en person kan være.. meget feminine kvaliteter.. 🙂 .. men for langt de fleste når det stadig sjældent til..

decideret at se verden gennem den andens øjne. Og det er det komplet glemme sig selv, og faktisk prøve på at blive en anden person, mens man skriver romanen..

eller for mig her faktisk prøve i et øjeblik på at se verden gennem de her mænds øjne.. som er den her psykiske øvelse. Og det er svært!

Og man kan det jo aldrig helt, men det kan trænes. Og det er en fantastisk øvelse i at blive en endnu mere indlevende person 🙂 der er en stor psykisk barriere mange møder..

jeg mødte den helt enormt lige nu, da jeg i et interview med en af de mange, mange udstødte mænd i verden, der stemmer Trump, eller Rasmus Paludan & hader homoseksuelle osv. osv.. hele pakken..

prøvede på at forestille mig at skrive en roman gennem den persons øjne. Det er en sindssygt svær opgave, og man begynder ikke pludselig at være enig med den person af det 🙂

Der er ikke nogen risiko ved det.

Det er f.eks. de mænds (eller en anden gruppes) vrede, man skal prøve at skrive universet gennem & ikke som i den virkelige verden sin egen frustration over f.eks. de mænd.

Den psykiske barriere, som kan være udviklende at skrive bagom, er netop at man skal prøve at skrive med deres øjne, uanset hvor meget modstand ens værdier giver.

Også bare fordi det er sjovt at se, hvordan man klarer det, og hvilken historie man får skrevet 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s