Blog-indlæg på opfordring fra psykolog 🙂 om krop

Hej allesammen.. det er måske lidt for personligt at stille det som et spørgsmål, men hvis I også har tumlet med, om jeres krop er okay, så læs med her..❤️

Min psykolog bad mig som hjemmearbejde at skrive det her blogindlæg. For at gå imod at krop er tabu. For jeg har brug for at gøre det ikke-tabu, og så har mange glæde af også at læse om det, da folk måske kan genkende det.

Historien er, at jeg voksede op med, efter min mors barndom, at alle mandekroppe & drengekroppe er skamfulde, beskidte, farlige og skal undgås.

Skal ikke fokuseres på, tales om, eller nævnes. Så jeg lærte, at min krop er forkert, skamfuld, beskidt & skal undgås. Det er dybt, dybt traumatiserende oplevelser i min mors barndom, hun førte med sig til mit barndomshjem..

Og Teivi & jeg kritiserer hende ikke for de traumatiske oplevelser, men for at hun aldrig har arbejdet på dem siden. Som det mindste, kan man altid søge hjælp, hvis man ikke selv kan håndtere tingene.

Teivi er lidt chokeret efter psykolog, hvilket syn på min krop, værdierne i mit barndomshjem fik puttet i mig. Jeg følte, at jeg var en forkert person på et niveau, hvor det skabte min enormt stærke angst-diagnose, og virkelig stærke tvangstanker..

og gjorde mig ude af stand til at føle en helhed med min krop, som er så vigtig for at være psykisk sund, at det mentale og krop hænger sammen. Jeg så min krop som ulækker, forkert, og den skulle i en periode sultes for at forsvinde.

Alt ved min krop var skamfuldt, ulækkert.. og det var Så massiv lettelse at snakke med psykologen om det her emne, som jeg aldrig før har snakket med nogen om. For det var tabu.

Og det er på den baggrund, at psykologen sagde send det ud til folk ❤️ Både for min egen skyld, og for at nedbryde at andre også kan føle det som tabu.

Og lære at jeg ikke behøver at ændre mig selv, min krop, for at løse det her problem. Det er ikke løsningen at forsøge at bygge en anden krop, f.eks. i et træningscenter, det er kun at flygte..

Løsningen er, som jeg gjorde, at søge hjælp, hvilket ikke er pinligt. Til komplekse ting, der stammer fra oplevelser, der heldig, heldigvis er sjældne.. men tit ender i medierne, når de sker.

Vi snakkede om, at jeg skal flytte mig psykisk fra self-critic mode til Healthy Adult mode. Hvor healthy adult er ‘den gode forælder for en selv’, som bruger logik, og samtidig er enormt omsorgsfuld, taler fint til en selv..

giver en selv, den omsorg man har brug for. I stedet for self-critic. Og så skal jeg øve mig i, især gennem vejrtræknings-øvelser, at være bevidst om mine fødder, og hele min krop, og til sidst mit ansigt..

og psykologen sagde også, at det kommer til at være skræmmende at gøre, når jeg voksede op med det syn på krop, og når jeg har gået hele livet med det alene, indtil psykologen trådte ind i januar i år.

Men det er Så godt & hjælper Så meget. Jeg er så lettet, og også nu løber mine øjne i vand af bare lettelse, tusind tusind tak allesammen ❤️ Det betyder alt for mig, at I er så søde at følge her 🌸 ha’ en fantastisk dag allesammen. Det har Teivi & jeg også.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s