Mig, der faktisk skriver noget skønt om min barndom 🌸

Hej allesammen.. jeg gik den mest fantastiske tur ved floden i dag, og min første rigtige naturfilm, som jeg faktisk vil kalde en film, efter at have været rigtig meget i lærings-zonen.. kom ud af det ☀️

Tartu midtby (jeg er lidt færdig med at bruge det fancy engelske downtown) minder så meget om Aarhus nu, bare mindre, og så snart man kommer lidt udenfor, er Tartu hastigt..

ved at blive en kopi af Skagen, bare med træhuse 🙂 ude ved kysten her ligger turistbyen Pärnu, der er det estiske Skagen, og måske et mix af de to. Jeg brugte jo alle mine somre hos mine skønne, elskede bedsteforældre i Skagen..

og skød med bue & pil ude på heden 😀 nu går jeg bare tur i lignende omgivelser ❤️

Det, der har gjort det meget, er nogle ændringer i det estiske klima, og så at dansk kultur er kabooming ind. Sovjet ud, Danmark ind. Og det er esterne selv, der vælger det.

Sovjet puttede en ikke-ønsket kultur, og nu vælger vi selv 🇩🇰🇪🇪 Nede ved floden så jeg 3 fædre, der havde børnene, uden at moderen var der. Og en af dem fik babyen til at sove i barnevognen..

og satte sig til at læse en bog ved floden og med benene krydset.. det er magisk at se, jeg var komplet i Danmark med mændene, der er pædagoger & støvsuger ❤️

Og cykler er pludselig, på halvanden måned, kommet overalt her. Og nogle af alle de biler er faktisk på vej væk. Og 2 bilister gav mig faktisk plads som fodgænger! Så dansk 🙂

I stedet for at speede op og lade som om, de ville køre mig ned, for at skræmme.. og at mændene har børnene.. omg 😀 måske de endda tager del i husarbejde nu!

Og man ser de her ressourcestærke, der faktisk ikke drikker fem til seks øl om dagen, der indtil nu har været middeltallet for mænd for Estland samlet. 5 til 6 øl om dagen, hverdag året rundt, alle år!

Her får I virkelig et billede af, når man så tilføjer den mængde af mænd her, der ikke har færdiggjort Folkeskolen.. hvorfor op til 80% af de unge kvinder er blevet gift i Vesten.

Men nu kommer Vesten jo her med super speed rekordfart 🙂 ændringer, man slet slet ikke kender i Danmark, hverken så store eller så hurtige..

I 2019, så på et halvt år, er Estland skiftet til dansk kultur fra den sovjetiske. Det er meget meget hurtigt, når de to kulturer ikke har nogen overlap, overhovedet.

Og de ressource-stærke kan følge med her 🙂 men sådan var det også, da Sovjet faldt, og tingene skiftede lige så hurtigt. Men vi elsker det, elsker elsker det ❤️

Og alle unge især kvinder her elsker det ☀️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s