En ting, ressource-stærke hjem bygger 🌿

Hej allesammen.. der er et emne, der er ret komplekst, og det har taget mig flere år først at observere det i mange mennesker, så finde ud af hvad de mennesker har tilfælles..

og til sidst være i stand til at sætte ord på det, og så simple ord, som jeg så kan skrive ud til jer 🙂 da vi boede i vores gamle hjem og havde en nabo, der virkelig var udsat i samfundet..

der troede hun helt reelt på, at hvis hun bare sagde ‘det er ikke mig, der spiller høj musik midt om natten’, at vi så ville tro på det, og sige ‘okay, så er det ikke dig’..

det er naivt fra hendes side. Men i den gruppe i samfundet, er der mange løgne. Og de tror på de løgne i hverdagen, som deres venner præsenterer, og de selv præsenterer for deres venner.

Den ting, der skal til, for at ikke være så naiv, at man tror på alt, folk siger, face value.. er kritisk tænkning ift. når nogen siger noget. Jeg føler mig næsten helt mærkelig, når jeg sidder og forklarer de her ting..

fordi for jer, der læser med her, er det helt normal hverdag, at man self. bruger sin logik ift. ting, man får at vide 🙂 men det skyldes i høj grad, at folk der har fået uddannelse ind i barndoms-hjemmet..

og hvor forældrene har støttet en udvikling af kritisk sans i deres barn (kritisk, og ikke kritisere.. med kritisk tænkning tager man jo masser af udsagn for gode varer 🙂 )..

men hvis ens forældre troede på alt, de fik at vide, og man kom ind i en vennegruppe, der heller aldrig er vokset op med kritisk tænkning, og man samtidig måske ikke har ret meget uddannelse, hvor kritisk tænkning er hjørnestenen..

så bliver de her personer faktisk guidet ind i den tro, at ingen i verden har kritisk sans.. de møder det jo ikke i nogen, de er sammen med i hverdagen. Og af det kommer så..

at når de prøver at slippe af sted med en løgn i hverdagen til en person, der er vokset op på en ressource-stærk måde.. så ved de ikke, at den ressource-stærke faktisk ikke tror på dem.

Der kan det virke provokerende på den ressource-stærke, at den, de taler med, prøver på at slippe af sted med udsagn, der åbenlyst er løgn.. og der må vi prøve på at sætte os ind i..

at det for den her udsatte gruppe er en måde at klare sig i en hård verden på, hvor de har intet af det i sig, som samfundet synes, at man skal have i snart 2020..

self. kræve, at man får sandheden at vide, men måske så vælge sine kampe, når man har fået sandheden. For de har ikke det, der skal til, for at holde hovedet ovenvande i samfundet..

og så kan det gøre hverdagen lettere for den her gruppe, hvis de kan slippe af sted med en løgn, og jeg kan godt sætte mig ind i, hvorfor den strategi kommer op i dem.

Det skal self. bare håndteres, og man kan godt føle sig vred & kræve sandheden, men også med den forståelse at de gør det for at overleve 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s