Den ting, der står for næsten hele skellet mellem..

Hej allesammen. Hvordan er vejret i Danmark? Hvor skal I holde Skt. Hans? I Estland er det en kæmpe helligdag, Skt. Hans, mens at ting som Store Bededag stort set ikke findes her 🙂

Jeg skal starte med at sige, at der Er en del undtagelser til det I kan læse her, f.eks. kender jeg personligt nogle lidt ældre, der helt er hoppet med & omfavner unge ❤️

Jeg har jo skrevet rigtig meget om, hvilke typer personligheder, der klarer sig godt i den her nye, åbne verden, hvor man deler sin personlighed og også problemer på YouTube..

og snakker uden hindringer med sine veninder osv, og helst skal være frisk & have styr på livet, lang uddannelse, vente med kæreste til man finder den rigtige, for man skal være rigtig fornuftig.. osv.

Hvad er det så, der allermest, ud af alt jeg har skrevet om.. deler unge nu, fra dem fra den gamle verden før globaliseringen? Svaret er paranoia.

Helt op til 90’erne, og måske endda indtil 2000 snakkede man ikke om problemer, man holdt dem bag en lukket dør, for i et land som Danmark var der sociale konsekvenser ved at fortælle..

man blev dømt socialt.. og herovre, i Sovjet-tiden, blev man sendt i straffelejr og senere skudt for det. Efter 1991, hvor Sovjet faldt, blev det dog ændret til ‘kun’ massiv fordømmelse socialt, hvis man åbnede op.

Hopper vi til 50’erne, så kunne man ikke fortsætte sin hverdag, hvis den mindste ting slap gennem den pæne facade & perfekt holdte have. Men inde i huset, i familien, sejlede tingene.

Men man lod ingen se det. Man holdt sit hjerte lukket. Kun lukket. Og vi ved fra nutidig psykologi, at den paranoia er det mest skadelige psykisk & tit fører til psykiatriske diagnoser.

There you go, det jeg voksede op i, og at jeg har brug for psykiatrien nu. Psykologer elsker & omfavner vi unges vlog, blog kultur, hvor vi faktisk, faktisk åbner op. Og se, hvad det har gjort for mig at skrive her 🙂

Ift. mit lille univers her, så var det Mas.siv familie-konflikt, at jeg ville fortælle nogen om tingene i min baggrund. Også bare over en kop kaffe med en veninde.. intet, ingen måtte vide noget.

Og i den gamle verden var alt godt, når bare ingen vidste noget.

Som jeg skrev om i starten.. hverdagen kan for rigtig mange fra den gamle verden ikke fortsætte, hvis der kommer en rids i lakken på den pæne facade, hvor alt skinner & er perfekt..

og hvor et hegn er rundt om ens hjerte, med pigtråd på det hegn, og følelser er private. Kun private. Det er, den verden rigtig mange, der stadig er en stor gruppe i verden, voksede op i.

Og min psykiater her i Estland sagde, at de er den mest pressede gruppe i den her nye verden, for de er intet, af det man skal være i snart 2020.

Nogle har dog flyttet sig fra det, og er hoppet med på de unges vogn, og de er som regel elsket af os unge ❤️😀 det er så befriende!

Jeg har skrevet meget om, at nogle store grupper bliver skubbet ud på samfundets kant i de her år. Og det er dem, der har det paranoia. Det er ikke socialt accepteret at have i snart 2020.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s