Det geniale ved klima-kampen & skole-strejker 🌻 og om at sætte grænser

Hej allesammen.. i dag har Danmark jo haft klima-masse-før-valg-samling i blandt andet København 🙂 og jeg er faktisk ikke overrasket over, at det er en nu 16-årig pige, der har fået også præsidenter til at lytte..

for især pigerne i den generation er bare så vanvittig ressource-stærke, at verden ikke har set det før. Og de er enormt sure på alle de i høj grad ressource-svage tidligere generationer..

der ødelagde vores planet. Og så er det hele så skønt med de klima-marcher, at de går op i, at der skal være regler i verden & i samfundet. Det skal bare være regler, der støtter en grøn planet

(og self. regler i samfundet på en masse andre punkter, med det fælles for dem at de skal handle om at vise hjerte ❤️ )

Når man så lige hopper tilbage til de nu midaldrende, der var hippier.. så sagde Teivi ganske rigtigt, at alt hippietiden kun handlede om ikke at finde sig i regler i samfundet, heller ikke for at leve sammen i den samme verden..

og derfor har vi en midaldrende generation (snart ved at være ældre, de er i starten af 60’erne og slut-50’erne).. der er helt enormt grænseløse i adfærd, ting de siger, og holdninger om f.eks. indvandrere..

(bortset fra self. nogle, men overall 🙂 ).. og det er lige netop den ting, jeg snakkede med min psykolog om i går. At være i stand til at respektere andres grænser, og virkelig også sætte grænser for sin egen væremåde..

så man f.eks. ikke plukker blomsterne i botanisk have, for det var da en dejlig blomst..

Og der er det skønne, at de her teenagere, der er ved at blive i 20’erne ønsker en fantastisk og grøn verden, og faktisk går op i, at regler skal være et instrument til at bygge den verden 🙂 det skal bare være de rigtige regler.

Modsat hippierne, der bare ville gøre, hvad de fandeme ville.. og fik nogle rigtig triste liv af det med kolossale problemer.

For det er jo regler for ens egen væremåde, der skal guide en gennem verden. Have som en regel for sig selv, at man respekterer andres grænser, at man ikke ryger hash, at man ikke spiller musik kl. 2 om natten osv osv.

At man tager hensyn 🙂 og der har de her unge lige netop en regel om, at de tager hensyn til vores planet, er gode ved dyr, tager hensyn til andre osv.

Så mens problem-skabere bare ønsker ingen regler, fordi de (fucking) vil gøre hvad de (fucking) vil.. så vil de her unge en fantastisk verden med en masse regler om at tage hensyn til hinanden & vores fælles planet ❤️

Og så er det skønne specifikt ved klima-kampen, at man kan være aktiv bare når man køber ind, og når man stemmer til valg (Irland har lige stemt et virkelig miljø-parti stort ind i EU 🙂 )

Og vi snakker jo også meget om balance, psykologen & jeg.. og man kan balancere klima-kampen på det niveau, man ønsker.. om man engagerer sig i at planlægge events, bare deltager i demonstrationen i dag..

bare vil sætte sit kryds, og hvad man har lyst til at købe i butikken. Redde verden findes til enhver smag, og man kan gøre den indsats man ønsker, har energi til & og føler kan overkommes i hverdagen 🌿

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s