Den der flytte-snak om tilbage til Danmark.. minus & plus 🇪🇪🇩🇰

Hej allesammen..

Så blev det tid til at fortælle jer om en stor snak, Teivi & jeg havde, og som jeg også vendte med min rigtig søde kontaktlærer helt tilbage fra efterskolen ☀️ Det er lidt sjovt..

at selv efter alle de år, jeg var jo teenager på den skole, var det stadig min kontaktlærer jeg bare helt automatisk valgte at skrive til 🙂 og det var skønt, at Teivi & jeg ikke stod helt alene med tingene.

Tingen er, at der Er minusser ved at bo i Estland, som der også ville være ved at bo i Danmark & plusser også i begge lande. Problemet med Estland er lidt det her brain drain..

at stort set alle med lang uddannelse og ressource-stærk tankegang har forladt Estland. For mulighederne i kernen af Vesten som Australien, USA og Vesteuropa..

der er mulighederne bare så meget større. Og en skolelærer i Estland tjener under fire tusind om måneden.. kroner. Så der er nogle minusser ved Estland. Og det sundeste for Teivi & jeg..

var at blive åbne omkring, også overfor os selv, at der er minusser her, for det havde vi svært ved at erkende. Men efter det, blev vi lidt forelskede i alle plusserne her 🙂

Som at Estland er propfyldt med træer & natur, at Tartu er bygget i den stil man bygger i Portugal! Og at klimaet her er niiiiiiice ❤️

Og det er ikke sikkert, at danskere har så mange flere penge i hverdagen, for priserne i Danmark!! Og så er der en ting som administration i kommunerne..

som Teivi & jeg jo har brugt nogle gange, at få tildelt min pension her af den estiske stat.. tre uger fra vi første gang var på kommunen, til vi fik brevet om tildelt, og ingen arbejds-prøvning overhovedet 🙂

Sammenlign det med Danmark! Og så er arbejdstempoet langt højere i Estland, og vi elsker det. Arbejde må gerne være hurtigt & effektivt, bare at privat er afslappet ☀️

Så det er for og imod i begge lande, og det vi skulle indse.. er at man in life ikke kan få det hele. Og for Estland har vi rigtig mange penge, selv om det er en dansk normalløn..

men det er jo også Estland vi bruger pengene i, så de rækker så meget længere 🙂 og så det jeg skrev om med et pres for at være hygge-social med naboerne..

den ting er importeret fra Skandinavien til enkelte steder i Estland, og der er masser af steder i Estland, hvor man ingen kontakt har med sine naboer overhovedet.. så hvis vi til sidst vælger Tartu helt permanent..

så kan vi kigge på et hus uden naboer et sted 🙂 og så er det lidt med også, at Sveske ville komme under tortur ved at flyve til Danmark med hendes personlighed..

hun er en Super nervøs kat, så vi er bange for, at det ville være så skrækkelig en oplevelse for hende, at den angst hun ville få ville ændre hende negativt.

Så der er nogle grunde til, at det ikke sådan bare lige, er noget vi gør 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s