Danmark er blevet et mere normalt land & og det er sundt ❤️

Hej, som opvarmning til Eurovision i aften har jeg lige hørt Smuk som et stjerneskud, kan I huske den? 😀 den der playliste, jeg lavede, der hedder Når jeg savner Danmark..

..det giver så meget mening, for jeg kan jo godt føle mig langt væk, på den måde at det er hjem her, men det er hjem i et andet land 🇪🇪🇩🇰

Ovenover alt, jeg har blogget om de seneste uger, med forandringer socialt & kulturelt i verden, er bare globalisering.. og Danmark bliver også globaliseret, og..

Tingen med globalisering er, at nationale skel bliver udvasket, og alle lande i verden får en ens-lignende kultur. Der har en del lande været tættere på det nye, end Danmark har været.

På den måde at fra klassisk dansk kultur & så til det nye har det været en meget lang rejse, og det foregår stadig.. mens at nogle lande har haft en kortere rejse 🙂

For at sige det anderledes, Danmark har været et meget specielt land. Der er enormt mange særlige måder, Danmark har gjort tingene på. Hvor det meste af verden har været langt mere enige om, hvordan de gjorde ting som uddannelse..

samvær med andre, ting man siger & ikke siger.. der har mange lande i verden lignet hinanden en del, mens Danmark har været helt sin egen. Og der er Lars Løkke gået med globaliseringen..

og har gjort Danmark mere normalt, så det ligner resten af verden meget nu, om man så kan lide det 🙂 men jeg tror, at tingene bliver nemmere for Danmark nu.

De virkelig mange særlige danske måder, som Danmark gjorde tingene på, har lidt besværliggjort samarbejdet med verden.. og det samarbejde er vigtigere end nogensinde 🙂

Og så har mange ude i verden gjort store øjne, når de så de særlige danske måder, som så mange ting blev gjort på, og måske bliver det hele nemmere af, at der er mere enighed mellem verden og Danmark om..

hvordan f.eks. en uddannelse på uni skal tilrettelægges, at dansk pædagogik måske har kunne lære en del af verden (jeg er uddannet i dansk pædagogik, så har styr på det jeg snakker om 🙂 )

Og at danske model nok fungerer fint, når man kan være sit eget lille smørhul som land, men sådan er verden ikke mere. Til gengæld kommer verden også Danmark i møde på en del punkter.

Lige nu barsler Estland f.eks. med, at man betaler forskellig procent i skat, om man har lav eller høj løn, som det jo har været altid i Danmark med topskat og bundskat 🙂

Så det er også den anden vej, og til sidst har verden måske fundet en balanceret måde, hvor alle lande har lært af hinanden. Og hvor konflikter ikke bliver så meget, fordi der ikke er så mange nationale forskelle 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s