Vi researchede kattes stamtræ i naturen 😀

Hej, vi har kigget online..

på hvordan kattes stamtræ er bygget op, og hvor tæt de er på løver og det 🙂 vidste I også, at katte har brug for at sidde i vinduet & kigge på spændende ting i længere tid, end de har brug for at sove på en dag?

I tidernes morgen var der en løve! Den var stor, og der var også en gepard, der også var lidt større dengang, men.. linket mellem katte og løver er faktisk kun meget, meget langt tilbage..

For den oprindelige løve og gepard fortsatte deres væren store, og de har stadig deres retning i dag 🙂 mens at noget lignende en gepard Darwin’ede sig til et mindre dyr, noget lignende en puma..

helt tilbage i de første trin af den her Darwin-historie 😀

Så helt tilbage opstod der altså to linjer, en for de store kattedyr, og en for de mindre (der senere blev til vores huskatte).. så det er altså meget langt tilbage, at katte overhovedet var i kategori med de store løver og tigere.

Også den linje af mindre kattedyr som puma fortsatte deres udvikling, og til sidst er vores huskatte faktisk allermest beslægtet med bjergløver (i den lille kategori af kattedyr), og også ret meget med pumaer. Og bjergløverne hedder godt nok noget med løver..

men er en helt anden linje af evolution end dem og geparder & tigere – så snart man altså ikke lige ser på de allerførste trin af Darwin ude på savannen 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s