Gift med Teivi har lært mig endnu en ting 💕

Tusind tak, Teivi.

Vi er meget forskellige, Teivi & jeg, eller var langt mere da vi mødtes. Men vi så en fælles historie i hinanden, og at vi ville forstå hinanden over tid.

Og så har vi fundet en balanceret midte, hvor vi kan være to forskellige personer, der elsker hinanden for det den anden er 🙂

Først lige lidt psykologi, og så tilbage til Teivi & jeg.

Tænk på et billede af en banegård med en masse tog. De tog, er alle de forskellige ting man kan gå op i, tænke på, være passioneret i, interesseret i.. eller komme galt af sted med..

Så er en voksen tankegang (modsat et barns) at man ikke impulsivt hopper på alle tog, der findes.

Og at det kommer af en selv, hvilke tog man hopper på – ens retning skal som voksen ikke guides af ens mor eller reserve-mor, kære mænd! Reserve-mor ens kæreste / kone. Hvis kæresten, eller ens faktiske mor skal styre alt, for at tingene går ordentligt.. nok om det 🙂

Der, hvor Teivi & jeg er meget forskellige, er, at hun har meninger om alle togene (nærmest alle ting i verden, rigtig mange meninger).. og jeg troede så, at hun faktisk kørte helt ud af en tangent hele tiden, hver eneste gang hun havde en mening om noget.

Om det er Teivi, der snakker sine meninger på en måde, så jeg troede, at hun gik vildt op i alt.. eller mig der tog hendes mange ord dramatisk ( 🙂 ).. i hvert fald forklarede hun..

at hun bare observerer togene på banegården (tingene, der sker) og lader så de ikke-vigtige gå forbi.. netop, at hendes tanker om tingene kan være stærke, men hun lader ikke sig selv blive revet med.. og så går følelser, meninger & tanker væk igen..

det er hendes måde at bearbejde omgivelserne på, og det er psykisk sundt 🙂 få tingene ud af systemet ved at sige sin mening om dem, og det man føler. Med den balance at de ikke-vigtige tog så kører videre igen, uden en 🙂

Der har jeg haft, at jeg fint nok er gået op i en balanceret mængde ting i verden.. men de ting i omgivelserne, der ikke er kernen, er også vigtige at bearbejde. Og det gjorde jeg ikke.

Jeg var bange for, at mine tanker & følelser ville køre for meget ud af et spor, hvis jeg havde at gøre med andre ting, end den kerne som jeg netop skal gå op i. Men jeg skal til at bearbejde det hele 🙂

Det er så til gengæld også, at bliver man fuldstændig revet med af alle ting, der sker, udover det niveau hvor man bare bearbejder dem lidt.. så bliver man frustreret, og får en anspændt hverdag & hjerte.

Det sunde er, hvis man som Teivi kan have en mening om tingene, der sker, men så også lader det tog passere forbi.. og så har en balanceret mængde af ting i verden, man virkelig går op i. Så bearbejde alle tingene, men vælge det man putter en masse i 🙂

Og også vælge rigtig mange ting fra, ellers brænder man ud. I stedet for at blive revet med.. af alle negative historier i nyhederne og andre folks problemer og..

Bare balanceret 🙂 Til tider vælge at investere sin energi i f.eks. en andens problemer, eller noget ude i verden, eller vælge at ikke bare give slip på en episode på arbejdet..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s