Vores perfekte danske oplevelse her i Tartu 🇪🇪🇩🇰

Hej allesammen.. god weekend, og til os herhjemme ferie ☀️

Det regner nu, efter at jeg fandt blomster i botanisk have. Så vi er getting there 🌱 på mandag skal vi jo passe hund, så i dag var vi lige ude at se hvor sele og mad og det hele er.. det var hyggeligt!

Og mærkeligt at hunde ikke kan klatre og hoppe, ved Sveske skal alt gemmes væk i skabe & skuffer, fordi hun elsker at klatre, og også er lidt en pilfinger 😀

Teivi & jeg fortsatte til downtown Tartu, hvor vi gik på vores favorit cafe. Det er første gang i et år, at vi har spist ude! Dels skulle vi jo spare op til at bygge rede..

Men mens vi kæmpede med naboerne vores gamle sted, og søgte efter vores nye hjem, så havde vi bare ikke batterierne til det. Og så skulle vi lige falde på plads her. Men glædelig fødselsdags-måned nu 🇩🇰

Har I været ude at spise, bare på cafe, på det seneste?

Det blev vores perfekte danske oplevelse! Vi fik smørrebrød, der faktisk var dekoreret og lavet som i Danmark. Og den cafe.. det største kompliment, man kan give dem, er at de er meget København, de elsker, når man siger det 🙂

Unge estere er besat af Skandinavien, omfavner alt skandinavisk, køber det, ønsker det, rejser til det.. 🇩🇰🇮🇸🇳🇴🇸🇪 Og det har gjort, at Estland har rykket sig ud af sovjet-tiden og på få år, mens vi har boet her, er blevet et mix af mini-Skandinavien og mini-USA og så med canadisk natur.

Når vi har bygget op, at vi har det rigtig godt her nu & har lyst til at blive, så er det også bare fordi, at de grå sovjet-bygninger og tunge slet-følelser-tankegang er blevet udskiftet.

Så vi netop kan få eksotiske oplevelser som i dag, når vi går på cafe, og ting som humus var slet ikke i butikkerne for bare få år siden. Nu i dag fik vi smørrebrød, der er dansk, med humus inspireret af Mellemøsten..

Og bønnespirer, og laks også fra Skandinavien og så Serrano skinke fra Italien.. alt er skiftet ud i Estland. Og vores store gruppe af unge her elsker det 🙂

Det sætter så alle, der er ældre end os, i en svær situation, som i hele verden.. for alt bliver nu indrettet til velfungerende unge med lange uddannelser, der ønsker internationalt design..

en vogn, som alle midaldrende og ældre slet ikke kan hænge på i hele verden. Verden er ikke for dem mere, og min psyakiater sagde også, at det gør især de midaldrende nu i 2019 til de mest pressede i samfundet.

Men vi prøver på ikke at tage alle på vores skuldre 🙂 vi oplevede jo alligevel også i familie-konflikten, at de generationer og de få, meget udsatte, unge der er enige med dem.. ikke ønsker hjælp, og så kan man ikke 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s